5 reflekser for sublim hud - japansk skjønnhetsekspert
Den rette gesten og den rette formelen... En japansk skjønnhetsekspert dechiffrerer den ideelle rutinen for japanske kvinner.

THE CARE er en gullgruve for japanske skjønnhetsfans, og med god grunn: Denne nye digitale konseptbutikken samler de vakreste merkene fra hele verden, hvorav de fleste ikke finnes i Frankrike. Grunnleggeren, Yume Hadida, har trukket veksler på sin fransk-japanske kultur og sin erfaring som talentspeider for å tilby en innovativ visjon om velvære. Hennes daglige credo? Velvære begynner med sanselig nytelse.

J-Beauty: 5 reflekser du bør ta i bruk for å få sublim hud

"Velvære begynner med sansenes glede", sier Yume Hadida, den fransk-japanske grunnleggeren av den vakre konseptbutikken: THE CARE. Her er 5 typiske japanske vaner, tilpasset det europeiske klimaet. I Japan er for eksempel luften veldig fuktig og vannet friskt. Mens i Paris er klimaet tørt og vannet hardt og kalkholdig.

1/ Oljebasert sminkefjerning
De siste årene har oljebasert sminkefjerning blitt mer populært, men jeg innser at mange franske kvinner fortsatt er knyttet til micellært vann. I Japan har oljebasert sminkefjerning lenge vært grunnlaget for god hudrensing. Faktisk har alle japanske kosmetikkmerker alltid tilbudt oljer for sminkefjerning. Denne skånsomme rensingen, som respekterer hudens hydrolipidfilm og pH-nivå, har alltid vært en del av den japanske skjønnhetsrutinen. Den er en alliert for tørr og sensitiv hud, men også for kombinert og fet hud. I motsetning til hva mange tror, gjør ikke en nøye utvalgt olje (vegetabilsk og komedogenfri) huden fetere eller tetter porene. Den balanserer, regulerer talgproduksjonen og fjerner overflødig fett uten å skade huden.

Personlig er jeg ikke tilhenger av dobbel rensing. Selv om det ofte blir anbefalt, synes jeg ikke det passer seg i Frankrike på grunn av kvaliteten på det kalkholdige vannet i mange områder. Jeg foretrekker å begrense kontakten med vann så mye som mulig og følge opp med en fuktighetsgivende lotion. Dette fjerner oljerester uten å belaste huden med rensemidler. Dessuten sparer du tid og unngår en altfor lang skjønnhetsrutine.

2/ Daglig ansiktsmassasje
Uansett hvor mange gode formler vi velger, hvis huden mangler smidighet, er mettet med giftstoffer, er stresset eller rett og slett er "passiv" fordi den ikke stimuleres nok, vil ikke fordelene med produktene være optimale. Ansiktsbehandlinger har alltid vært en del av vår daglige rutine. Jeg husker moren min, som på den tiden var modell, og som sverget til ansiktsbehandlinger for å bevare gløden i huden og det ovale ansiktet. Jeg pleide å beundre henne når hun utførte denne hudgymnastikken hver kveld på badet. Hennes presise og forsiktige bevegelser hadde noe meditativt og avslappende over seg. De fikk meg nesten til å sovne... Faktisk har hun beholdt sin drømmehud og har aldri hatt behov for å bruke foundation eller ta injeksjoner!

Ansiktsmassasje som utføres daglig, har flere anti-aldringsfordeler: eliminering av giftstoffer, cellefornyelse, stimulering av ansiktsmuskulaturen, bremsing av hudens aldring, forbedring av hudens struktur og avslapping... KOBIDO-massasjen er spesielt populær i Frankrike. Den skiller seg fra andre klassiske protokoller ved sin presise teknikk, som stimulerer ansiktsmusklene i dybden og dermed fungerer som et svært effektivt naturlig løft. Flere sertifiserte institutter praktiserer i dag Kobido-massasje i Frankrike. I tillegg til instituttene er det nå enkelt å finne veiledninger på internett for å utføre daglig selvmassasje.

3/ Bruk av lotion
Lotion, eller toner, er et av de viktigste trinnene i den japanske hudpleierutinen. Det er fortsatt veldig konfidensielt blant vestlige kvinner. Den gjør det imidlertid mulig å fjerne rester av kalkstein, balansere pH-verdien og nivået av talg i huden. Overhuden er dermed i best mulig stand til å motta pleien som påføres rett etterpå. Etter at søsteren min, som bor i Japan, overtalte meg til å innlemme en lotion i rutinen min, har jeg sett en markant forbedring av hudens fuktighet og tekstur. Den kan påføres med en fuktet bomullspad eller med hendene (som jeg foretrekker!), og du kan klappe håndflatene mot ansiktet for å få den til å trenge inn.

4/ Bruk et serum
Japanske kvinner behersker bruken av serum, som de tilpasser etter hudtype. De velger for eksempel en kollagenbasert formel for sine anti-aldringsegenskaper, en salisylsyrebasert formel for å motvirke ujevnheter eller en hyaluronsyrebasert formel for å bekjempe tørrhet ... Japanske kvinner er dessuten villige til å betale mer for et ultraeffektivt serum enn for en fuktighetskrem. For min svært tørre hud med atopisk tendens har jeg lenge brukt de rikeste og tykkeste kremene, som har en tendens til å gjøre huden grå. Nok en gang fulgte jeg rådet fra søsteren min i Japan og investerte i et høytytende serum. Det viktigste er rett og slett å fokusere på hudens spesifikke behov.

5/ Matcha: en naturlig supermat
Matcha er ikke bare en trendy drikk, men har alltid vært ansett som en edel supermat i Japan. En gang i tiden ble den konsumert av buddhistmunker som meditasjonsmiddel, og av det japanske borgerskapet. I dag er denne drikken blitt en uunnværlig del av hverdagen. Matcha er en supermat som nytes av japanere i alle aldre, i ulike former: matcha latte, bakverk og til og med ren, blandet med en ansiktsmaske! Matcha er en kraftig antioksidant som styrker stoffskiftet og immunforsvaret og hjelper kroppen med å eliminere frie radikaler og giftstoffer som forårsaker celledysfunksjon og fremskynder hudens aldring.
January 10, 2023