Ukens viktigste saker som vi ikke kunne gå glipp av
Kort og konsist om ukens viktigste kulturhendelser og nyheter.

Motedesignere møtte restriksjoner som tok moteshowene til et nytt nivå

Pandemien har gjort motevisninger og andre massearrangementer umulige. I flere måneder har vi lurt på hvordan designerne ville tilpasse seg den nye virkeligheten. Nå nærmer visningene av vårkolleksjonen 2021 seg slutten.

Denne sesongen var det ingen som hadde muligheten til å vise seg frem på de fremste radene, knytte nye bekjentskaper og oppleve den utrolige følelsen som følger gjestene når de er fysisk til stede på slike arrangementer. Men hvis du tenker over det, kan du finne mange positive sider ved denne historien. Noen merker har tatt klærne sine ut i gatene og arrangert live-show på bakgrunn av tilfeldige spaserturer i New York og nattlige Paris. Å se designerklær i den virkelige verden var spennende på en ny måte.

Mer tradisjonelt var det show som ble skapt ved hjelp av ny teknologi. På Louis Vuittons visninger så vi modeller gå gjennom 360-graders kameraer som kunne manipuleres via bærbare datamaskiner, slik at de opplevde effekten av å være til stede.

Interaktivitet og intimitet var to av sesongens høydepunkter. 2021 blir året for ukonvensjonelle løsninger og kreative ideer, et år som er designet for å tøye grensene for kjente formater.

Gigi Hadid har snakket med Vogue Magazine om sin opplevelse av fødselen

Gigi Hadid, en av verdens best betalte modeller, ansiktet utad for flere av Tom Fords kolleksjoner og Victoria's Secret Angel, har snakket med Vogue Magazine om den 14 timer lange fødselen som fant sted hjemme hos henne i Bucks County i Pennsylvania. Partneren Zayn Malik, moren Yolanda, søsteren Bella og en lokal jordmor var ved hennes side under fødselen. "Jeg har alltid visst at det var noe dyrisk ved meg. Jeg må ha sett gal ut", sier hun og fniser. - "Jeg var en "dyrisk" kvinne."

Malik tok imot babyen. "Jeg skjønte ikke engang at hun allerede var ute", sier Gigi, som rir på hingsten Dallas. - Jeg var så utmattet, og da jeg så opp, holdt han henne allerede. Det var så søtt."

Gigi Hadid hadde planlagt å føde på et sykehus i New York, men på grunn av koronaviruset og restriksjonene på antall personer på fødestuen, som ville ha forhindret Yolanda og Bella fra å være til stede, måtte hun gjøre justeringer. Deretter så hun og Malik "The Business of Birth", en dokumentarfilm fra 2008 som handler om hjemmefødsler og kritikk av medisinske inngrep. "Vi så på hverandre og tenkte at det var et tegn", sier Gigi.

Hun fødte i et oppblåsbart badekar på soverommet sitt. På Gigis oppfordring satte Malik på en film basert på handlingen i favorittbarneromanen hennes, "The Indian in the Closet", som også var en av hans favoritter.

Malik, den tidligere One Direction-stjernen, sammenlignet senere seg selv med en hannløve som går nervøst rundt mens en løvinne føder ungene sine: "Du føler deg så hjelpeløs når du ser personen du elsker ha det vondt."

Gigi brukte ikke bedøvelse. "Jeg måtte grave dypt", sier modellen. - "Jeg visste at det kom til å bli den vanvittigste smerten i livet mitt, men du må bare overgi deg og si til deg selv: 'Det er sånn det skal være'.

Jeg vet at mamma, Zayn og Bella var stolte av meg. Men på et tidspunkt så jeg at de alle var livredde", sier Gigi. - Etter alt dette så Z og jeg på hverandre og tenkte at vi nok ville vente litt før vi bestemte oss for å gjøre det igjen.

Den lille jenta med navnet Khai (arabisk for den utvalgte), som Gigi Hadid avslørte på Instagram i januar, ble født en uke senere enn forventet.

"Hun var så strålende med en gang", sier modellen og legger til at babyens hjertefrekvens holdt seg stabil under hele fødselen. - "Det var dette jeg ønsket for henne, en fredelig ankomst til verden.

Gigi Hadid har ingen barnepike, men får hjelp til å ta seg av babyen av ektemannen og hans mor, Trisha, som kom fra England for dette formålet.

Tyske ingeniører oppfant en drone som tar geniale selfies

Den siste tiden har tusenvis av mennesker i Ukraina begynt å laste opp utrolige selfies fra vanvittige vinkler. Bildene er tatt med Drone X Pro, en helt ny type drone som kan flys av hvem som helst.

Drone X Pro ble utviklet av to tyske ingeniører som forsøkte å forbedre svært klumpete og tunge dingser. Resultatet ble denne ultrakompakte, lette dronen, uten at det gikk på bekostning av de viktigste fordelene med toppmodellen i HD-utførelse. Den er slitesterk, enkel å kontrollere og kan ta opp livevideo til telefonen din.

Først må du installere appen (bare skann QR-koden i bruksanvisningen). Deretter plugger du inn batteriet, kobler til dronen og starter appen.

Styringen av enheten er intuitiv og utformet på en slik måte at selv et barn kan håndtere den. Hovedplusset er at kostnaden for en slik drone ikke overstiger $ 100.

Ekteskapet til Kim Kardashian og Kanye West er på randen av sammenbrudd

Nylig har det vært mange rykter på nettet om at Kim Kardashian og Kanye West skal skilles. Ingen av partene har søkt om skilsmisse ennå, men anonyme kilder hevder at Wests tålmodighet er i ferd med å ta slutt, og paret snakker ikke med hverandre.

Mediene lekket også at Kim har en skilsmisseplan og vil søke når hun er klar. Hun ønsker angivelig ikke å starte den offisielle skilsmisseprosessen før familiens realityserie "Keeping Up with the Kardashians" går på lufta, ettersom ekteskapet med West er fremtredende i handlingen. Sesongen har premiere 18. mars.

En kilde til Elle US har bekreftet at Kanye ønsker skilsmisse like sterkt som Kim.

Første fase av Heart of Europe-prosjektet i Dubai nærmer seg ferdigstillelse

Når man nærmer seg feriestedet til 5 milliarder dollar som bygges utenfor Dubais kyst, er det fantastisk å se et slikt uhørt prosjekt. HoE (Heart of Europe) har vært under bygging i to tiår og utgjør bare én del av "The World" - en enorm samling menneskeskapte øyer som ligner kontinenter. Når HoE står ferdig, skal det bli et luksuriøst midtpunkt.

Midt i en pandemi var ideen om å gjenskape et europeisk kontinent for eliteferierende som ikke ønsker å reise langt, genial. På bakgrunn av den globale nedgangen i reiselivet som følge av koronaviruspandemien, representerer prosjektet en enorm mulighet til å videreutvikle turismen i Dubai - 300 menneskeskapte øyer i verden rager opp over Persiabukta, samtidig som de ligger ganske langt fra hverandre.

Prosjektet startet i 2003, men de påfølgende globale finanskrisene bremset byggeprosessen. "Heart of Europe" består av 15 luksushoteller, hytter og herskapshus på sjøtomter, som allerede står eller er i ferd med å ferdigstilles. "Heart of Europe" består av seks tematiserte øyer, og de reisende kan velge mellom steder som er modellert etter blant annet Sverige, Tyskland, Sveits, Venezia og Côte d'Azur.

Konseptet er at gjestene ved ankomst skal føle seg hensatt fra den stekende arabiske heten til et ekte paradis. På sikt er planen at 147 flytende villaer skal ligge forankret i tre "kolonier" rundt HoE.

Sommeren 2020, mens det meste av sivilisasjonen sto på pause, gikk byggingen av Heart of Europe på høygir da mannskapene valgte å jobbe overtid for å tjene mer penger og samtidig være isolert på jobben. Opprinnelig skulle det stå ferdig til Expo 2020 i Dubai, men er nå utsatt til oktober 2021.

April 16, 2024