Barbie Ferreira presenterer sin "Woodsy Feral Girl"-kolleksjon for Levi's.
"Det var en løs historie om en sump og en skogkledd, vill jente", smiler Barbie Ferreira om de mystiske og uhyggelige kampanjebildene som ledsager hennes flerdelte kapselkolleksjon for Levi's. Når jeg snakker med den amerikanske skuespilleren på Zoom, er det morgen i LA og en dyster og stormfull kveld hjemme i Storbritannia, men Ferreira føler seg langt mer knyttet til det ikke fullt så tørre været i London. "Jeg ville filme om natten, i regnværet", sier hun og ler.

New York-fødte Ferreira, som var ansiktet utad for Levi's 501 Originals i 2021, forteller at hun gikk på high school i kanadisk smoking, og at hun som tenåring foretrakk lyse bomullsbukser, skinny jeans og bootcut-jeans. Til Levi's Capsule Collection, som er tilgjengelig i alle størrelser, ønsket Euphoria-stjernen å skape "silhuettene jeg drømte om".

Ferreiras stil kjennetegnes av en fantasifull sans for historiefortelling. Da hun kuraterte serien "7 Days 7 Looks" for Vogue i 2022, skapte hun eklektiske ensembler med plagg fra Miaou, Collina Strada og Mirror Palais, inspirert av en "snørrete skolepike-look" eller en "renessansemesse, men på en søt måte". Hennes Levi's-klær til denne lurvete drømmeverdenen? Et "ikke altfor kort" plisseskjørt i chartreuse, en utsvunget frakk i vasket svart denim, et snørekorsett med smokkedetaljer "til å ta på" og et par blekemiddelflekkete 501-sko som gjenspeiler Ferreiras forkjærlighet for ting som "ser tygget ut".

Da Ferreira møtte Levi's-teamet på merkets hovedkontor i San Francisco, hadde hun med seg en iPad full av skisser fra den første kolleksjonen. "Jeg er på ingen måte noen kunstner, jeg tegner de dummeste skisser bare for moro skyld", ler hun. Det håndtegnede temaet fortsetter med en tegneserieaktig "demonkanin"-grafikk som lyser i mørket på en overdimensjonert svart T-skjorte. Grafikken er inspirert av en av Ferreiras egne tatoveringer og designet av kunstneren - og bestevennen - Ben Evans.

For Ferreira var det svært viktig å designe en kolleksjon som ikke bare var begrenset til vanlige størrelser eller "plussstørrelser". "Jeg prøvde alle plaggene, og vi prøvde dem på ulike modeller og kroppstyper", forklarer hun. "Kolleksjonen er ikke bare for kvinner, men for alle som vil leke med den.

Arbeidet med kolleksjonen viste seg også å være en slags kreativ gjenforening, ettersom Ferreira ba kunstneren Petra Collins, som tidligere har fotografert for Gucci og Blumarine, regissert en rekke musikkvideoer for Selena Gomez og Olivia Rodrigo og laget en erotisk historiebok med en annen Euphoria-stjerne, Alexa Demie, om å fotografere kampanjen. Ferreira begynte å jobbe med Collins som tenåringsmodell, og de to har samarbeidet i over ti år nå. "Hun var den første personen som fotograferte meg da vi var barn", sier Barbie. "Det er så fint å jobbe sammen som en stor familie.

February 15, 2024