En første titt på Angelina Jolies skandinaviske Chloé-kolleksjon
Tidligere i sommer kunngjorde Angelina Jolie at Atelier Jolie, hennes nyopprettede kreative kollektiv, skulle samarbeide med Chloé og motedesigner Gabriela Hearst (som siden har forlatt stillingen som kreativ leder for den franske luksusgiganten) om en kapselkolleksjon for kvinner.

"Noen ganger sier måten du kler deg på: 'Ikke kødd med meg - jeg har rustningen min på'", sa Jolie til Vogues Chioma Nnadi i novemberutgaven av det amerikanske magasinet. "Men jeg vil at kvinner skal føle seg trygge nok til å være myke. Etter at jeg hadde vært gjennom noe der jeg ble skadet, spurte en terapeut meg om jeg ville prøve å ha på meg et luftig plagg. Det høres dumt ut, men jeg antok at bukser og støvler ga et mer "robust" utseende, en sterkere meg. Men var jeg sterk nok til å være myk?"

Nå som de første bildene av kolleksjonen er sluppet, ser svaret på dette spørsmålet ut til å være et rungende "ja". Bildene er fotografert av Zoë Ghertner og fokuserer på abstrakte former og frodige teksturer. Chloé x Atelier Jolies kapselkolleksjon, som er basert på rester og naturlige stoffer som økologisk silke, økologisk crepe de chine og sertifisert ull, inneholder mange av Jolies egne klesplagg, blant annet en brodert bomullskjole inspirert av en kjole hun brukte som barn, og en svart fløyelskappe.

Kanskje på grunn av hennes mange år som goodwill-ambassadør og spesialutsending for FNs flyktningorganisasjon er det også et stort fokus på klær som kvinner i arbeidslivet kan bruke i den virkelige verden. Ta for eksempel vesten laget av rester av ullgabardin og den skreddersydde frakken - med avkortede klokkeermer - eller Jolies favoritt negligékjoler i en variert palett av "nude"-farger som kan være flatterende for et bredt spekter av hudtoner, noe skuespilleren påpekte etter en shoppingtur med datteren Zahara, som hadde problemer med å finne en nude negligékjole som matchet hudtonen hennes, fortalte hun til Nnadi. "Som hvit kvinne har jeg selvsagt aldri hatt den erfaringen", sier Jolie åpenhjertig. "Jeg tenkte ikke på det før vi var ute og handlet sammen, og jeg så at det var mye som kunne forbedres." Noen av negligékjolene har også nettingoverlegg og fållede kanter, mens negligéskjørtene har uventede blonder som gir disse klassiske plaggene et ekstra piff.

Kolleksjonen omfatter også et lite utvalg av finurlig tilbehør, som et par svarte pumps med en forførende V-formet utringning og buede hæler, samt armbånd, brosjer og halskjeder som på kunstferdig vis blander skulpturelle organiske former i sølv og gull med svarte bånd og tau, og som er stemplet med både Chloés og Atelier Jolies logoer på baksiden. Kolleksjonen vil være tilgjengelig på nettet og i Chloé-butikkene fra januar 2024.







December 07, 2023