(di)vision samarbeider med G-Star om denim i begrenset opplag
(di)vision samarbeider med G-Star om en denim- og upcycled-kolleksjon i et begrenset opplag som vil gjøre dine Y2K-drømmer til virkelighet. Samarbeidet - med en kampanje med kjente ansikter fra den danske motebransjen - spiller på mytologien og estetikken som ofte forbindes med fristaden Christiania i København.


Hvem sier at man ikke kan gjøre nye triks med gamle ting? Ikke Nana og Simon Wick, det København-baserte søskenparet bak upcycling-merket (di)vision, som på kort tid har fått en stor tilhengerskare for sine halv-og-halv-bukser, bomberjakker med dobbel glidelås og vintage Carhartt-mash-ups.


Nå lanserer nykommerne et unikt samarbeid med denimgiganten G-Star Raw, og kombinasjonen passer godt. Simon husker hvordan han pleide å misunne de eldre barna på skolen sin som gikk i G-Star Raws Elwoods med lange ben, som ble lansert for første gang i 1996. Han har bygget halvparten av denne kapselkolleksjonen rundt den ergonomiske denimstilen til Elwoods.


"Jeg broderte en tilpasset versjon av Elwoods med tallet 96 - som de jeg husker fra før - og så la vi også til (di)vision-logoen for å sette vårt eget preg."


Men samarbeidet slutter ikke der. Designeren ble invitert til Amsterdam for å besøke G-Star Raw-arkivet, der han valgte ut 96 plagg fra det nederlandske merket, de fleste fra 2000-tallet, som han skulle tilpasse. Søsknene hadde en håndverksmessig tilnærming til dette upcycling-prosjektet, og sydde en khakifarget cargo-lomme på et par Elwoods-bukser eller klippet opp benkanten for å legge til innlegg. Stoff fra en arbeidsfrakk ble brukt til å lage en dobbel kant på et denimskjørt, og stoffremser ble vevd inn i lommer og brukt som en perforert detalj på et miniskjørt.


Mens (di)visions forrige catwalk-kolleksjon hadde en grunge-tendens, ser denne kolleksjonen ut til å ta utgangspunkt i mytologien og estetikken som ofte forbindes med fristaden Christiania i København. Det er ikke den eneste danske forbindelsen, for Wicks har samlet 26 av sine venner og samarbeidspartnere for å presentere disse ny-gamle kolleksjonene.


"De er lokale helter fra København som jeg synes representerer meg, merket og København på en god måte", sier Wick.


G-Star Raw representeres av et neshorn med navnet G-NO, som designeren forklarer med at det ikke kan gå baklengs, bare forlengs. På et av bildene ser vi alle skuespillerne side om side på det CGI-genererte neshornet. Dette tilfører prosjektet en interessant side ved å revitalisere ikke bare de fysiske, men også de intellektuelle ressursene til vertskompaniet. Kanskje håper Wick også på fremtidige muligheter når han nevner at Pharrell Williams, som nå jobber for Louis Vuitton, en gang var kreativ leder for G-Star Raw.


Wick ser på samarbeid som en interessant og utradisjonell måte for uavhengige merkevarer å være kreative på. "Å kunne jobbe seg opp gjennom eldre merker og arkiver på denne måten gir oss virkelig mulighet til å tenke annerledes, og det er veldig vanskelig for unge designere for øyeblikket. For meg er det viktig å jobbe med disse større selskapene og få tilgang til markedsføringsbudsjettene deres, det hjelper oss virkelig."


Det er selvsagt en gjensidig fordel. De etablerte merkene leter etter måter å kommunisere med nye generasjoner på og ta del i trender som Y2K-nostalgi, et område som (di)vision kjenner godt.


"For meg", sier Wick, "handler det ikke bare om Von Dutch-luer og miniskjørt, det kan også være grungy Avril Lavigne-stil med stripete armvarmere og band-T-skjorter med skinny jeans eller neo-grunge. Der jeg leter etter inspirasjon", fortsetter han, "er 1990-tallet; i [høstkolleksjonen 2023] var det mange referanser til Limp Bizkit; det er det området jeg vil utforske mer, blandingen av rock og rap, jeg tror det skjedde noe interessant der."


Tegnene på denne trenden er som regel tydeligere enn det som driver ham, men ikke for Wick.


"Jeg har mistet litt av lysten på minimalisme. Jeg vet ikke om det er fordi jeg er fra Skandinavia. Jeg synes bare det er mye glede i Y2K-estetikken, og jeg er en glad person. Jeg liker å se på verden på andre måter enn kanskje andre mennesker. Jeg tror at minimalismen tappet meg for inspirasjon, jeg følte meg ikke inspirert, jeg følte ingenting når jeg så folk i den. Jeg føler meg tiltrukket av noe annet. Kanskje er det all TikTok/Instagram-stimuleringen; vi trenger å føle noe hele tiden - også når det gjelder mote."


Det er stor spenning knyttet til (di)visions upcyclede kolleksjon med G-Star Raw, men det er ikke mye av den. 96 par G-Star x (di)vision Elwood-jeans vil være tilgjengelig på G-Star.com og di-vsn.com fra 16. november, og de 96 upcyclede modellene vil være tilgjengelig eksklusivt på ESSX i New York City.
October 26, 2023