Pinterests innflytelse på moteindustrien
Fashion Tech Summit: Pinterests regiondirektør Adrienne Boyer om selskapets innflytelse på mote- og skjønnhetsindustrien, teknologi og trendprognoser

Betydningen av visuelt innhold i dag kan ikke undervurderes; det definerer merkevarens, publikasjonens og influencernes image. I den tradisjonelle inndelingen av medieinnhold i verbalt og visuelt innhold er det en klar tendens til at det ikke-verbale innholdet dominerer. Å finne inspirasjon er en viktig og energikrevende prosess, og det er her Pinterest kommer inn i bildet - et slags moodboard og en sosial tjeneste som lar brukerne samle og organisere bilder på nettet i tematiske samlinger. Hvis du ikke allerede er på Pinterest, er det ingen unnskyldning. Selskapets raske vekst er forbløffende, og i dag er Pinterest det foretrukne valget for designere og motehus, inkludert oss.

I forkant av det kommende Fashion Tech Summit fikk FWD-redaksjonen muligheten til å stille noen spørsmål til en representant fra selskapet. Vi diskuterte arbeidet med kunstig intelligens, hvordan merkevarer kan maksimere fordelene med Pinterest og populære spørsmål.

Spørsmål: Det finnes en statistikk som viser at 70 % av befolkningen har brukt Pinterest til å finne sminkeideer og -looks. Hvor stor betydning har Pinterest for mote- og skjønnhetsbransjen?

Denne informasjonen er utdatert. Her er litt oppdatert statistikk om Pinterest på globalt nivå:

Over 200 millioner aktive brukere hver måned på verdensbasis.
Mer enn halvparten av pinnere er utenfor USA.
Mer enn 75 % av pinnere er utenfor USA.
Månedlig vekst på over 50 % i antall aktive mannlige brukere fra år til år.
Over 100 milliarder pins og 3 milliarder tavler på plattformen.
80 % av alle pinnere bruker Pinterest via mobile enheter.
På verdensbasis finnes det over 1,5 millioner bedrifter på Pinterest.
Over 10 milliarder personlige anbefalinger genereres hver dag.
Når det gjelder betydningen av mote på Pinterest på globalt nivå:

Mote er den største kategorien på Pinterest, sammen med mat, med 21 milliarder pins eller ideer tilgjengelig.
I 2017 var det 2 milliarder søk og 528 millioner ideer relatert til mote på Pinterest.
84 % av Pinterest-brukerne mener at mote og personlig stil er viktig for dem.
Antallet ideer relatert til herremote som ble lagret på Pinterest, økte med 80 % fra året før.
70 % av Pinterest-brukerne søker, lagrer ideer og oppretter tavler relatert til mote minst én gang i uken.
I kategorien damemote er sko den mest populære med 300 millioner lagrede ideer.
Spørsmål: Pinterest arbeider med kunstig intelligens. Hvilke funksjoner bruker dere?

Pinterest er et visuelt søkeverktøy som brukes til daglige prosjekter eller viktige livshendelser, fra inspirasjon til handling. Pinterest tilbyr en unik form for søk basert på et "flavor"-diagram. Gjennom en kombinasjon av menneskelig kuratering, datasyn, maskinlæring og kunstig intelligens gir vi brukerne personlige anbefalinger basert på deres smak. Vi kuraterer ca. 10 pins for hver interaksjon fra over 100 milliarder tilgjengelige pins på plattformen.

Hos Pinterest tror vi på fremtiden for visuelle søk, med over 600 millioner visuelle søk per måned, en økning på 70 % fra året før. Vi fokuserer på datasyn og dybdelæring for stadig å forbedre brukeropplevelsen.

Spørsmål: Hvordan kan merkevarer bruke Pinterest på en klok måte for å få mest mulig ut av det?

En effektiv strategi på Pinterest dreier seg om tre pilarer:

Domene: Implementer en "lagre"-knapp på merkevarens nettsted eller blogg, slik at besøkende kan lagre innholdet ditt på Pinterest-tavlene sine, slik at nye målgrupper kan oppdage innholdet ditt. Sephora la for eksempel til en "lagre"-knapp på titusenvis av produktbilder på Sephora.com i forbindelse med lanseringen av en e-postkampanje for Sephora-produkter. Dette resulterte i en 60 % økning i trafikken til Sephoras nettsted takket være Pinterest.

Profil: Opprett en Pinterest-profil med samme identitet og posisjonering som merkevaren din. Optimaliser innholdet (pins og boards) med SEO. Made.com opprettet for eksempel tavler om de nyeste designtrendene og brukte fargerike vertikale pins med grunnleggende produktinformasjon, noe som resulterte i en økning i trafikken på 36 % og en økning i konverteringer på 51 %.

Kommunikasjon: Markedsfør merkevarens tilstedeværelse på Pinterest til målgruppen din gjennom ulike kanaler. Conde Nast Group nevnte for eksempel magasinene sine på Pinterest i nyhetsbrevene til Vogue og Glamour, med en oppfordring til handling som "Finn oss på Pinterest" eller en lenke til spesifikt innhold. Pinterest står nå for 8 % av Glamours totale trafikk (organisk og betalt).

Spørsmål: Pinterest ble en gang oppfattet som et sosialt nettverk for husmødre, men nå er det blitt en innflytelsesrik inspirasjonskilde. Hva er selskapets fremtidsutsikter?

Pinterest er ikke lenger bare et "sosialt nettverk for husmødre". Det har utviklet seg til å bli et visuelt søkeverktøy som minner mer om en søkemotor enn et sosialt nettverk. Plattformens kjernepublikum spenner over ulike demografiske grupper og inkluderer et betydelig antall menn (med en årlig vekst i aktive mannlige brukere på 50 % og over 40 % mannlige registreringer).

Vi er opptatt av å hjelpe brukerne med å finne og gjennomføre det de interesserer seg for, enten det dreier seg om å finne ideer til oppskrifter, planlegge fester, forberede reiser eller shoppe til bryllupet. Vi er dedikert til å bygge det beste visuelle søkeverktøyet.

Spørsmål: Hvilke søk på Pinterest er av interesse for folk som bor i Europa?

De viktigste kategoriene globalt er mote, skjønnhet, mat, hjem og reiser. Mens noen kategorier, for eksempel mat, søker etter lokalt innhold eller lokale ideer, viser mote interesse for både lokalt og globalt innhold fra merkevarer, publikasjoner, influencere og bloggere. Enkelte kategorier kan være mer fremtredende i bestemte markeder, for eksempel er kunst, kultur og utdanning svært populære kategorier i Frankrike.

Spørsmål: Hvordan bidrar Pinterest til å forutsi trender?

Hver gang en bruker søker, lagrer en pin eller oppretter en tavle, sender de oss et signal om sin interesse. Med over 200 millioner aktive brukere har vi en omfattende database med interessesignaler på tvers av store kategorier. Vi bruker disse dataene til å lage trendrapporter, måned etter måned eller år etter år. På slutten av hvert år lanserer vi for eksempel Pinterest 100, som viser de 100 viktigste trendene som vil dukke opp det påfølgende året.

Spørsmål: Pinterest er en favorittplattform for sosiale medier blant generasjon Z. Hvor integrert er den i livet til generasjon Z, og påvirker den preferansene deres?

Selv om jeg ikke har noen spesifikke data å dele, er Pinterest veldig populært blant generasjon Z-brukere. De bruker Pinterest til å finne ideer som de ønsker å implementere i livet sitt på et eller annet tidspunkt.

Spørsmål: Hva er motens fremtid, og hvordan vil den samspille med teknologi?

Jeg er ikke den rette til å spekulere i fremtidens mote, men jeg tror at visuelle søk vil gjøre det enklere for alle å oppdage og integrere nye moteideer i livet sitt. Nylig lanserte vi Lens - et kamera integrert i appen vår som forenkler søket. Tenk deg at du ser noen på gaten som har på seg en jakke du liker. Med Lens kan du ta et bilde av den, og teknologien vår vil gjenkjenne plagget og vise deg relaterte pins, slik at du kan finne ulike varianter eller til og med kjøpe den via en lenket pin på et kommersielt nettsted.

Spørsmål: Hvordan har Pinterest formet motebransjen?

Millioner av brukere bruker Pinterest for å finne moteideer, lagre dem på tavlene sine og deretter sette ideene ut i livet gjennom egne stilvalg og kjøp.

Fashion Tech Summit 2018 (31. august - 2. september 2018) introduserer et nytt format for utdanningsarrangementer som tar sikte på å skape en kvalitetsplattform for samarbeid mellom mote- og teknologibransjen. Under toppmøtet vil Pinterests regiondirektør for Europa, Adrien Boyer, være en av foredragsholderne og dele innsikt i selskapets rolle i utformingen av motebransjen og diskutere plattformens fremtid.

February 13, 2024