Hvordan Paloma Elsesser ble kåret til årets modell - fra poesi til Vogue-omslag
Paloma Elsessers vei til å bli kåret til årets modell under Industry Awards er en bemerkelsesverdig historie om en ung kvinne som aldri hadde ambisjoner om å bli en del av motebransjen. Her er alt du trenger å vite om jenta som har trosset konvensjonene og gjort et stort inntrykk på moteverdenen.

Paloma ble født i London, men tilbrakte sine formative år i Los Angeles. Da hun flyttet til New York for å studere, var det først og fremst litteratur og psykologi som interesserte henne. Allerede som barn drømte Paloma om å bli poet, med en lidenskap for å skrive poesi. Moteverdenen hadde ingen tiltrekningskraft på henne, og i løpet av studietiden ble hun tiltrukket av kunstfester. Selv sier hun at hennes ambisjoner begrenset seg til å bli DJ, langt fra å posere på glanset magasinomslag.

Vendepunktet kom da hun møtte Pat McGrath, den anerkjente makeupartisten som Paloma kjærlig omtaler som sin gode fe. I 2015 lot Palomas stil som fremtidig plus size-modell mye tilbake å ønske: Hun gikk i røde Timberland-støvler, en pytonfarget skjorte og to gensere. Hun var aktivt engasjert i å vedlikeholde Instagram-profilen sin og var med på å organisere turneer for vennen sin, rapperen Earl Sweatshirt. En dag fikk hun en e-post fra Pat McGrath, som var i ferd med å lansere kosmetikkserien sin og var på utkikk etter unike ansikter. I Pat McGraths øyne var Paloma den perfekte kandidaten, til tross for at hun på det tidspunktet hadde tegnet øyenbrynene tykke med en brun blyant og hadde en nesepiercing i gull. McGrath ble betatt av Palomas motstand mot å tilpasse seg konvensjonelle normer og hennes urokkelige autentisitet. Paloma takket entusiastisk ja til makeupartistens tilbud.

Pat McGrath beskriver Paloma slik: "Hun er en moderne Dorothy Dandridge, Lena Horne eller Rita Hayworth. Det er noe filmatisk over henne. Jeg beundrer ansiktet, kroppen og sinnet hennes. Hun er alltid full av moro og glede."

Etter at hun medvirket i en reklamekampanje for kosmetikk, begynte Palomas stjerne å stige. Det ukonvensjonelle utseendet hennes fikk henne på forsiden av Wonderland, og snart fulgte samarbeid med H&M. Nike valgte henne som ansikt utad i en reklamekampanje for undertøy, noe som var første gang de valgte en modell i størrelse 50. Representantene for merket ønsket å vise kvinner at sportsundertøy kan brukes til mer enn bare trening.

"Muse of Pat McGrath", som amerikanske Elle kalte henne, samarbeidet aktivt med Rihannas merke Fenty og prydet forsiden av Vogue i fem forskjellige land. Hennes virkelige gjennombrudd kom imidlertid på høsten da Elsesser ble den første plus-size-modellen som gikk på catwalken til Salvatore Ferragamo - et historisk øyeblikk for merket. Samme år deltok Paloma på ni moteshow, noe som er en betydelig prestasjon for en plus-size-modell.

Paloma ser på sin nyvunne berømmelse med et filosofisk perspektiv. Hun er uinteressert i mediestormen og drives av et ønske om å inspirere andre kvinner med ulike kroppsformer gjennom sitt eksempel. Hun tar på seg ansvaret for å representere plus size-kvinner som ofte føler seg marginalisert i motebransjen.

"Samfunnet er i ferd med å innse at uansett hvordan du ser ut, finnes det en plass for deg overalt. Ingen liker å bli oversett, og det begynner de store selskapene å innse", sier Paloma Elsesser.

February 06, 2024