Slik skriver du til et modellbyrå -
Hvordan skriver jeg riktig til et modellbyrå? Det er veldig enkelt å henvende seg til et modellbyrå, selv om mange tror at du trenger tidligere erfaring eller profesjonelle fotoshoots. I virkeligheten er alt du trenger et par bilder og et par avtaler. La oss ta en titt på hvordan det perfekte modellbyrået ser ut.

Oversikt (skjul)
1 Fakta: Modellbyråer har ikke mye tid til rådighet
2 Skriv til modellbyrået: Kontaktinformasjon og dimensjoner
3 Referanser og kontoer på sosiale medier
4 Søknadsbilde til søknadsbrevet ditt
5 Perfekte omgivelser for søknadsbilder
6 Cocaine Models modellsøknad
Fakta: Modellbyråene har begrenset med tid
Den viktigste regelen er at søknaden din skal være svært kortfattet. Hos et anerkjent kvalitetsmodellbyrå kommer det inn mellom 50 og 100 søknader hver dag. Hvis det bare er én rekrutterer i byrået, har vedkommende bare noen få sekunder til hver søknad, i tillegg til byråets øvrige arbeid. Derfor må du skille deg ut med et bilde, ikke et langt søknadsbrev.

Skriv til modellbyrået: Kontaktinformasjon og dimensjoner
E-posten eller brevet bør inneholde følgende informasjon:

fullt navn
alder
bosted
e-postadresse
telefonnummer
kroppsstørrelse
merke
Denne grunnleggende informasjonen bør du skrive til modellbyrået ditt.

Referanser og kontoer på sosiale medier
Du kan også legge til litt tilleggsinformasjon, for eksempel

URL til Instagram-kanalen din
URL til YouTube-kanalen din hvis du har mer enn 5000 følgere.
Erfaring, hvis du allerede har hatt jobber eller referanser og kunder.
Referansekoblinger til YouTube eller Vimeo for reklameformål.
Ytterligere informasjon trenger ikke å skrives til modellbyrået ditt. Nå kommer vi til den virkelig viktige fasen - bildet ditt! Nettopp, i entall, bildet. Du trenger ikke en dyr fotografering eller en profesjonell fotograf, bare deg og en venn eller venninne, eller mamma eller pappa, som kan ta et godt bilde av deg i dagslys. Det er alt som skal til.

Søknadsfoto til søknadsbrevet ditt
Som beskrevet ovenfor har modellrekrutterere ikke mye tid hvis du er på jakt etter nye ansikter. Et godt modellbyrå mottar i gjennomsnitt 50 til 100 søknader om dagen. Det betyr at modellrekruttereren bare har noen få sekunder til rådighet for hver søknad og hver enkelt gjennomgang av søknadsdokumentene. I tillegg til å oppdage nye ansikter, er det også deres jobb å signere nye kontrakter, planlegge de første fotograferingene og introdusere modellen for teamet. Så alt handler om bildet ditt! I prinsippet bør søknaden din ikke inneholde mer enn fire bilder, men det holder med ett eller to.

Portrett
helkroppsbilde
Kombinert med høyde, klær og alder har rekruttereren all viktig informasjon. Avgjørelsen tar da bare noen få sekunder. Hvordan kan du gjøre bildene dine helt perfekte?

De perfekte omgivelsene for søknadsbilder
Til søknadsbildene dine er dagslys helt avgjørende, da det gir de beste lysforholdene og et helt naturlig lys. Lyset fra lamper har ikke den naturlige varmen, og lyskilden befinner seg jo direkte i rommet, noe som også vises i skyggene. Derfor bør du alltid først forsikre deg om at du tar bildet i dagslys. Du må absolutt klare deg uten sminke; enhver stil som distraherer fra hud, hår, ansiktstrekk og proporsjoner er for mye! Derfor må du absolutt klare deg uten sminke og styling. Klærne skal heller ikke distrahere, så du bør bruke svarte bukser og en svart topp for en kvinne eller en svart skjorte for en mann. Skoene skal være de samme, enkle og diskrete. La oss oppsummere nok en gang:

Bilder i dagslys
Et godt smarttelefonkamera er alt du trenger
Ingen sminke
Ingen styling
Svart bukse, svart topp, ensfargede sko

Dette er de viktigste elementene i søknadsbildene dine. Så har du de to perfekte bildene, portrettbildet og helkroppsbildet. Pass på at du ikke ler på noen av disse bildene, vær helt følelsesløs og bare se inn i kameraet. Som sagt, ingenting skal distrahere deg, selv ikke bevegelser eller ansiktsuttrykk. Hvis du har de to bildene dine, kan du ta et bilde med et smil og et bilde av siden slik at du også kan se deg selv i profilen. Dette vil gi deg fire bilder og det perfekte grunnlaget for å skrive til modellbyrået ditt!



April 13, 2023