Unike egenskaper: Billetten til suksess som modell
Modeller med vellykkede karrierer har alle noen få ting til felles: høy arbeidsmoral, hjelp fra et modellbyrå, god helse og profesjonalitet. Noen modeller skiller seg imidlertid ut mer enn andre og ser ut til å ha det "spesielle" som ikke kan defineres nøyaktig, men som gjør dem ekstraordinære.

Så hva er det "spesielle" som gjør at noen modeller skiller seg ut mer enn andre, og er det medfødt eller flaks? Og omfavner du de egenskapene som gjør deg unik og skiller deg ut fra mengden?

Ikoniske modeller
Tenk på noen av de mest berømte modellene i historien. La oss ta Lauren Hutton, Iman, Cara Delevingne, Cindy Crawford og Tyra Banks. De har alle oppnådd stor suksess i modellbransjen (og i næringslivet, film, TV, motedesign og kosmetikk). De er kjent for sine modellkarrierer, men hver av dem har et spesifikt trekk som gjør dem umiddelbart gjenkjennelige. Bortsett fra suksessen har de alle noe annet til felles: en unik egenskap som andre kanskje prøver å bagatellisere eller redusere, men som de har valgt å omfavne!

Unike egenskaper som modell
Lauren Hutton var en av de første modellene som omfavnet mellomrommet i fortennene og nektet å få det fylt. Georgia May Jagger og Lara Stone fortsetter denne trenden i dag med sine vakre smil med hull i tennene. Iman har en vakker lang hals, som hun fremhever på bilder i stedet for å prøve å få den til å se kortere ut. Cara Delevingne har fantastiske, tykke og ofte uregjerlige øyenbryn som folk over hele verden prøver å kopiere. Cindy Crawford har et skjønnhetsmerke over leppen, og hun har ofte blitt rådet til å fjerne eller skjule det (selv om det finnes folk som tegner et identisk skjønnhetsmerke for å se ut som henne!) Og Tyra Banks spøker ofte med sitt "fivehead" (med henvisning til at pannen hennes er større), og gjør det til et lekent og elskverdig trekk.

Ikke gjem deg!
I stedet for å skjule, redusere, skjule eller fornekte disse aspektene ved utseendet sitt, har disse modellene valgt å bruke det som gjør dem annerledes til sin fordel, i stedet for å prøve å være som alle andre. Det viser seg at det å feire og fremheve det som gjør deg unik eller annerledes som modell, er det som gjør at du skiller deg ut og blir uforglemmelig! Det er vanskelig å si om disse modellene hadde hatt samme karrierevei og suksess hvis de ikke hadde omfavnet forskjellene sine, men det har i hvert fall ikke skadet karrieren deres!

Hvis du er en aspirerende modell og ikke er sikker på hva som gjør deg "unik", tar det ikke lang tid å finne det ut! Er det en spesiell egenskap som folk alltid påpeker eller gir deg komplimenter for? Kanskje folk alltid legger vekt på de lange fingrene dine? Hvorfor ikke bruke hendene mer på bilder for å ramme inn ansiktet ditt, eller til og med vurdere å bli håndmodell? Kanskje har du fregner som du alltid prøver å dekke over med sminke, selv om det i virkeligheten kan være akkurat det en kunde er ute etter hos en modell! Hvis du har svært uttrykksfulle øyne, kan de være et flott verktøy i modelljobben, siden de gir liv til bildene dine. Neste gang du vurderer å gjemme eller skjule de unike trekkene dine før en audition eller casting, kan du prøve å fremheve dem i stedet, og det kan føre til ditt store gjennombrudd i modellverdenen!
April 06, 2023