Slik blir du modell som 15-åring: byrå, jobber og søknader
Hvis du vil bli modell som 15-åring, er det akkurat riktig alder. Vanligvis går du fortsatt på skolen i denne alderen, så du har to-tre år på deg til å se på modellverdenen og gjøre småjobber i helgene eller i feriene. Du har nok tid til å finne ut om det virkelig er det rette for deg, og om du kan tenke deg å fortsette som modell etter skolen. Når du er 17-18 år gammel, er du klar til å jobbe som profesjonell modell, og du har allerede en modellportefølje med flotte bilder. De fleste av verdens beste modeller begynte i en alder av 14-16 år. Hvis du vil vite mer om modellyrket, kan du ta en titt på nettstedet "Bli modell" eller bloggen "Bli modell".

Oversikt (skjul)
1 Vil du bli modell som 15-åring?
2 Dine første jobber: Showrooms, nettbutikker og Instagram
2.1 Showroom: Presentere mote for innkjøpere
2.2 Fotografering for nettbutikker, Instagram og reklame
2.3 Hvordan er det å være skolemodell?
3 Modeller som begynte å jobbe som modell da de var 15 år og eldre
3.1 Gjør det selv: byste, midje, hofter og midje
3.2 Modeller over hele verden: Fra USA til Europa og Asia

Vil du bli modell som 15-åring?
Start modellsøknaden din!
Som 15-åring er du veldig ung, men du nærmer deg idealalderen, for det lønner seg å begynne som modell i ung alder. Hvis du har en drøm om å bli modell, bør du alltid huske at du også trenger mye tid. Først og fremst må du organisere deg, du må ha din første erfaring som modell og også ta de første bildene til modellporteføljen din. Modellporteføljen din må være så komplett som mulig, slik at kundene kan forestille seg nøyaktig hvordan du vil se ut i en annonse eller på en fotoshoot. Her er et raskt eksempel: En kunde leter etter en modell som ikke bare ser bra ut, men som også kan sykle. Det høres enkelt ut i utgangspunktet, men positurene må være perfekte i bevegelse og ansiktsuttrykkene må passe perfekt, noe som er en stor utfordring og krever mye erfaring. Hvis du tenker litt mer på det, kan det være et par som fotograferer for en kontaktlinseprodusent. Også her må du harmonere perfekt med modellpartneren din, slik at alt ser autentisk og ærlig ut.

Dine første jobber: Utstillingslokaler, nettbutikker og Instagram
Hvis du har nådd dette målet, en del skuespillererfaring, har du kommet langt. Men som 15-åring begynner du så smått å komme i en alder der det lønner seg å jobbe som modell. Hvis du vil begynne å jobbe som modell som 15-åring, vil du sannsynligvis få dine første jobber i showrooms. I et showroom presenterer motedesignere sine nye kolleksjoner. Gjestene er innkjøpere fra store motekjeder eller motebutikker i inn- og utland.

Showroom: Presentasjon av mote for innkjøperne
I et showroom produseres det ikke bilder eller videoer, du er kun hyret inn som modell for å presentere klærne. Kunden kan få et direkte inntrykk av snitt, stoffer og farger. De kan også få et inntrykk av behandlingen og formen på kroppen eller passformen.

Fotografering for nettbutikker, Instagram og reklame.
Ofte blir du også leid inn til de første små fotoshootene, for eksempel for Instagram. I en slik Instagram-shoot booker kunden deg direkte for å ta 15 eller 20 bilder. Slike shoots finner da sted to ganger i måneden i stedet for med forskjellige modeller. Kunden kan derfor legge ut et nytt bilde hver dag. Modellene er forskjellige på hvert bilde, så Instagram-kanalen blir levende. Dette er vanligvis de første jobbene.

Så snart du har mer erfaring, blir arbeidet selvfølgelig mye mer krevende. Fra fotografering av nettbutikken med 30 forskjellige plagg til reklame, der alt som gjenstår er et perfekt sekund der du smiler. Den store utfordringen her er at hele settet må være perfekt. Hvis man for eksempel leier inn to modeller og 50 statister i et stort lokale, en klubb, for å reklamere for en brus, må hvert eneste øyeblikk være perfekt, noe som betyr at alle skuespillerne må spille perfekt. En ekstra innspillingsdag er umulig av personlige og organisatoriske årsaker, og det ville blitt veldig dyrt!




February 23, 2023