Her er historien bak Lady Dianas ikoniske "hevn-kjole".
Hvordan kan vi la være å nevne det, nå som sesong 5 av "The Crown" slår alle rekorder på Netflix?

Alle som så sesong 5 av The Crown på Netflix kunne beundre Elizabeth Debicki, som var fantastisk som Lady Diana. Overraskende nok er likheten mellom de to kvinnene slående og så nær virkeligheten som mulig. Den 32 år gamle skuespilleren måtte ta på seg flere antrekk som lignet på dem prinsessen av Wales hadde på seg. Spesielt ett av dem har gått inn i historien med stor H: den lille svarte kjolen som Lady Diana valgte under en fest på Serpentine Gallery noen dager etter skilsmissen fra prins Charles. Begrepet "hevnkjole" var født.

Alt du trenger å vite om Lady Dianas "hevnkjole":
I 1994 var det to år siden Lady Diana skilte seg fra prins Charles. Selvfølgelig fulgte hele verden med et forstørrelsesglass det turbulente forholdet deres gjennom hele ekteskapet som varte i femten år (de ble separert i 1992, men skilt bare fire år senere, i 1996). Lady Diana, som ble ydmyket av ektemannen, vant raskt publikums medfølelse, mens prins Charles ble oppfattet som en skurk i britenes hjerter.

Det var i det øyeblikket, 29. juni 1994, at han bestemte seg for å gjenerobre befolkningen og gi et intervju til journalisten Jonathan Dimbleby, der han betrodde seg om barna sine, presset han gjennomgikk fra media og tabloider, men spesielt om ekteskapet med prinsessen av Wales. I løpet av dette intervjuet ble det stilt spørsmål om Camilla Parker-Bowles (hans nåværende kone og dermed Storbritannias dronninggemalinne), men prins Charles forklarte da at hun bare var en "god venn". Britene lot seg ikke lure.

Samme kveld var Lady Diana æresgjest på en fest på Serpentine Gallery i London. Da hun gikk ut av bilen, oppdaget publikum og hele verden henne forvandlet til en svart cocktailkjole signert den greske designeren Christina Stambolian. Den unge kvinnen bestemte seg for å spille det sexy kortet med dette antrekket som avslørte utringningen hennes, sammen med et par svarte strømpebukser og matchende pumps. Et bevis på dristighet fra prinsessen av Wales som aldri kunne ha på seg denne typen kjole i normale tider, i henhold til protokollen til den kongelige familien.

Hvorfor har denne hevnkjolen havnet på forsiden av alle tabloidene og blitt Lady Dianas mest ikoniske kjole? Fordi hun med dette valget beviste for verden at hun var en fri og uavhengig kvinne. Siden den gang har andre personligheter med knuste hjerter vist seg i sin egen hevnkjole: la oss nevne Kate Moss i september 2007, som gikk på den røde løperen i en sublim gullkjole etter bruddet med Pete Doherty, eller Jennifer Aniston i oktober 2005, etter skilsmissen med Brad Pitt.


February 07, 2023