Barbiecore: Hvordan omfavne denne 100 % rosa trenden?
Barbiecore-looken er overalt. Det er enkelt å gjøre trenden til din egen: rosa, rosa og enda mer rosa.

Legg til dette ordet i moteordboken din: Barbiecore. Siden de første bildene av filmen "Barbie" av Greta Gerwig med Margot Robbie og Ryan Gosling i hovedrollene ble sluppet, har en ny motetrend dukket opp: #Barbiecore.

Barbie er den usannsynlige musen anno 2022. Barbie-stilen er motsatsen til emo- eller gotisk look, og handler om å være pen i rosa. La deg inspirere av Margot Robbie, som lever livet som en ekte platinablond bombe på filmsettet. Skuespilleren ble fotografert i westernantrekk og vest, og på rulleskøyter i et neonfarget sportsantrekk som minner om 80-tallets aerobic. Hennes Ken, Ryan Gosling, matchet det livlige utseendet hennes, med den samme hårfargen og en rekke lignende looks.

I mellomtiden er Hollywoods favorittelskere Megan Fox og Machine Gun Kelly Barbie og Kens rivaler. Duoen valgte begge å kle seg helt i rosa på premieren på dokumentarfilmen Life In Pink, regissert av sangeren. Begge var kledd i kreasjoner fra London-designere: Megan Fox ankom i Nensi Dojaka, vinner av LVMH 2021 Award, og MGK i Chet Lo, en stigende stjerne blant designere. Dagen etter fortsatte Megan Fox sitt Barbie-inspirerte utseende i en metallisk rosa topp/skjørt-kombinasjon fra The Andamane, sammen med en minivesk i krystall fra L'Alingi.

Kim Kardashian hoppet på trenden
Blant andre kjendiser som har kastet seg på rosa-eller-ingenting-trenden, er Kim Kardashian. Tidligere denne måneden byttet hun ut sine vanlige svarte bukser i gotisk stil fra Balenciaga med en pudderrosa variant, komplett med en avkuttet hettegenser og en rosa Balenciaga Hourglass-veske med strass.

Valentino-rosa, en forløper
Selv om Barbie-rosa kanskje er overalt akkurat nå, tilhører den perfekte nyansen Pierpaolo Piccioli i moteverdenen. Valentinos kreative direktør har dedikert hele høst/vinter 2022-2023-kolleksjonen sin til rosa, utviklet i samarbeid med Pantone. Fra kåper til bukser og sko - alt var rosa.

Det er den perfekte rosa fargen for #Barbiecore-looken, noe de utallige stjernene som har båret plagg fra kolleksjonen, vitner om. Lizzo hadde for eksempel en Barbie-look i rysjekjole, strømpebukser og megaplattformsko på en filmvisning denne måneden, Simone Ashley slapp løs sin indre Barbie på BAFTA-utdelingen, Dua Lipa hadde på seg Valentino-rosa på turné, og Sebastian Stan var en veritabel brun Ken i rosa på årets Met Gala.

En annen kjendis som nylig har bukket under for denne trenden? Anne Hathaway, på første rad under Valentinos haute couture-visning høst-vinter 2022/2023, som fant sted fredag 8. juli i Roma. Den amerikanske skuespilleren, hvis siste motefakta er utallige og alltid på utkikk etter sesongens trender, hadde satt sitt hjerte på et utseende signert av huset, sammensatt av en kjole med paljetter med tilbehør til plattformsandaler av merket, som ikke er til stede lenger i dag.

Dua Lipa utfordrer stilen til Barbie
Dua Lipa hadde allerede bukket under for trenden da hun satte scenen for konserten sin i en Balenciaga fuchsia-jumpsuit eller kveldskledd i et totalt Valentino-utseende. Nå har sangerinnen igjen utfordret Barbies stil. Den 27. juli delte hun et bilde av seg selv på Instagram i en look signert Vivienne Westwood. Nøkkelplagget? En rosa korsett-topp med glidelås i 100 % Barbie-verdensstil.

Justin Bieber er modellert etter Ryan Gosling
Det gir gjenlyd i moteverdenen. Mens Justin Bieber vanligvis dyrker en stil med både street- og sportsklær, har han latt seg rive med av barbiecore-influenser. Sangeren aktiverte alle moteradarer da han gikk på scenen i Kajsaniemiparken i Helsingfors 9. august 2022, kledd i rosa. Han hadde på seg en godterikrosa skinnbukse med skinneffekt, som allerede ble sett på scenen for noen måneder siden, sammen med et linne og et XXL-perlekjede i samme nyanser, samt fuchsiarosa Nike-hansker. Han la til dette totale barbiecore-utseendet, hans favorittstykke: en hvit New Era-hette og en hvit Balenciaga-vest.

Kris Jenner er inspirert av Zendaya i sin nyeste look, som er 100 % barbiecore.
Kim, Kourtney... Kris Jenners døtre har også kastet seg på trenden, men det er Zendaya, Pierpaolo Picciolis muse, som har inspirert hennes siste look. På lanseringsfesten til Kylie Cosmetics x Ulta Beauty, et av USAs største selskaper som spesialiserer seg på distribusjon av skjønnhetsprodukter, dukket moren til Kardashian-Jenner-klanen opp i en 100 % Barbiecore-look, iført en rosa Valentino-dress prikket med blomster. Det var den samme dressen hun hadde på seg under Valentinos høst-vinter 2022-2023-show i Paris. I Barbie-stil kombinerte Kris Jenner dette settet med en paljettveske og sølvfargede metallpumps, alt fra motehuset.

Serena Williams vrir på Barbies stil
Det er ikke bare på tennisbanen hun gjør store ting. Onsdag 14. september var tennislegenden blant de mest innflytelsesrike personlighetene på første rad under Michael Kors' visning under New York Fashion Week. For å ta plass ved siden av Anna Wintour, Anne Hathaway eller Vanessa Hudgens, valgte Serena Williams en valgfri look, og bukket etter tur under for Barbiecore-trenden. Hun bar en knallrosa dobbeltspent blazer over en lysere paljettopp, med matchende rette bukser og sølvfargede sandaler fra merket. Tilbehør? Øredobber, gullklokke og et hjerteformet halskjede med anheng.

I en kjole fra Versace tar Lily James til seg Barbiecore-trenden.
De fasjonable personlighetene har fordoblet kreativiteten for å ta plass blant de fremste radene på de milanesiske moteshowene, noe som fremgår av utseendet til Lily James. For å gå til Versace-moteshowet forlot skuespilleren de svarte nyanser hun hadde på seg i Greca Goddess-kampanjen høst-vinter 2022-2023 for skyggen av Barbie. Kledd av stylisten Rebecca Corbin-Murray hadde hun på seg en rosa Versace-korsettkjole med plattformspumpene vi ikke lenger trenger å introdusere og gullkreoler. En kjole som forresten minner oss om kjolen som Hailey Bieber hadde på seg for å utfordre stilen til Barbie.

Jessica Alba holder seg på sin side til trenden med Barbiecore
Ingen blir lei av Barbiecore-trenden. Stjerner fortsetter å kle seg i rosa, og Jessica Alba er intet unntak, noe hennes siste look er et bevis på. For å gå på scenen på The 2022 Makers Conference i California hadde skuespilleren på seg et rosa antrekk bestående av en avkuttet skjorte matchet med dressbukser. En look som ikke har latt noen være likegyldige.

Anya Taylor-Joy adopterer strålende stilen til Barbie
Etter en oppsiktsvekkende opptreden i en ultrachic svart slipdress, bekrefter skuespilleren i "The Menu" sin motestatus i New Yorks gater 15. november 2022 ved å velge en rosa silhuett modellert etter undertøystrenden.
December 20, 2022