Prinsesse Dianas første Lady Dior-veske kommer i ny utgave

Dior gir ut sin ikoniske modell på nytt som en hyllest til Lady Di.

For 27 år siden dukket "Lady Dior" opp på armen til prinsesse Diana. Da hun besøkte Paris, fikk hun denne symbolske diplomatgaven av Frankrikes førstedame, Bernadette Chirac, under åpningen av Cézanne-utstillingen. Etter å ha fått kallenavnet "Chouchou" og deretter blitt oppkalt etter henne, var det etter å ha blitt båret av Lady Di at dette signaturplagget fra Dior gjorde sitt inntog på motescenen. Flere tiår etter at modellen ble skapt, er den fortsatt et av Diors mytiske plagg, og på tvers av tiårene har den blitt gitt ut på nytt av huset i eksklusive utgaver.

Dior gjenutgir Lady Dianas "Lady Dior":

Båret av Diana i 1996 på den prestisjetunge Met Gala, blir "Lady Dior" i blå sateng utgitt på nytt i eksklusivitet, oppgradert med rhinestones. Den er en håndverksmessig juvel som gjenspeiler husets og verkstedenes kunnskap i alle detaljer, og er en hyllest til Lady Diana. For det er nok et motekupp hun gjorde under denne begivenheten. Etter skilsmissen brøt hun nok en gang med den kongelige protokollen. Etter hevnkjolen markerer hun åndene ved å adoptere en lang glidekjole, blå natt, dekorert med svart blonder. En dristig silhuett designet av John Galliano som nettopp ble utnevnt til den kunstneriske ledelsen av Dior, som hun sublimerte med et sett med perle- og safirsmykker som ble tilbudt av dronning Elizabeth II under ekteskapet med prins Charles.

I årenes løp har "Lady Dior" vært tilgjengelig i et bredt spekter av farger, størrelser og materialer, hvorav noen har blitt adoptert av prinsessen, som den svarte lakkmodellen. Sesong etter sesong fortsetter den å bli gjenoppfunnet av Maria Grazia Chiuris visjon.
December 13, 2022