Slik skriver du til et modellbyrå -
Hvordan skriver jeg riktig til et modellbyrå? Selv om mange tror at du trenger tidligere erfaring eller profesjonelle fotoshoots, trenger du i virkeligheten ikke så mye mer enn to bilder og noen få datoer. La oss ta en titt på hvordan det perfekte modellbyrået ser ut.

Skjul oversikt
1 Fakta: Modellbyråer har dårlig tid
2 Skriv til modellbyrået: Kontaktinformasjon og mål
3 Referanser og kontoer på sosiale medier
4 Søknadsbilde til følgebrevet ditt
5 Perfekte omgivelser for søknadsbilder
6 Modellsøknad hos Cocaine Models

Fakta: Modellbyråene har dårlig tid
Den viktigste regelen er å holde søknadsbrevet veldig kort. Dette fordi et kjent og godt modellbyrå noen ganger mottar 50 til 100 søknader om dagen. Hvis det bare er én speider i byrået, har han eller hun bare noen få sekunder til hver søknad, i tillegg til selve byråarbeidet. Det er derfor du må score poeng med bildet ditt, ikke med et langt søknadsbrev.

Skriv til modellbyrået: Kontaktinformasjon og dimensjoner
E-posten eller brevet bør inneholde følgende opplysninger:

Etternavn og fornavn
alder
bosted
e-postadresse
Telefonnummer
Kroppsstørrelse
Fabrikasjon
Denne grunnleggende informasjonen bør du gi modellbyrået ditt skriftlig.

Referanser og kontoer på sosiale medier
Du kan også legge til ytterligere informasjon, f.eks.

URL til Instagram-kanalen
URL til YouTube-kanalen hvis du har mer enn 5000 følgere.
Erfaring hvis du allerede har hatt jobber, eller referanser og kunder.
Referanselenker til YouTube eller Vimeo for reklamefilmer
Du må ikke under noen omstendigheter skrive mer informasjon til modellbyrået ditt. Nå kommer vi til det virkelig viktige trinnet, bildet ditt! Nettopp, bildet i entall. Du trenger ikke en dyr fotografering eller en profesjonell fotograf, bare deg selv og en venn, eller til og med mamma eller pappa, som kan ta et godt bilde av deg i dagslys. Slik fungerer det.

Søknadsfoto til søknadsbrevet ditt
Som beskrevet ovenfor har modellspeiderne dårlig tid når du leter etter nye ansikter. I gjennomsnitt mottar et godt modellbyrå 50 til 100 søknader per dag. Det betyr at modellspeideren bare har noen få sekunder til rådighet for hver søknad og hver enkelt gjennomgang av søknadsdokumentene. I tillegg til å speide etter nye ansikter skal han også inngå nye kontrakter, planlegge de første fotograferingene og presentere modellen for teamet. Det er altså bildet ditt som teller! I prinsippet bør søknaden din ikke inneholde mer enn maksimalt fire bilder, men ett eller to bilder er vanligvis tilstrekkelig.

Portrettbilde
Helkroppsbilde
I kombinasjon med høyde, klær og alder får speideren all viktig informasjon. Avgjørelsen tar da bare noen få sekunder. Hvordan kan du gjøre bildene dine perfekte?

Det perfekte miljøet for søknadsbilder
Når du tar søknadsbilder, bør du sørge for å bruke dagslys, da dette gir de beste lysforholdene og et helt naturlig lys. Lyset fra lamper har ikke den naturlige varmen, og lyskilden er selvfølgelig direkte i rommet, noe som også merkes i skyggene. Derfor bør du alltid først og fremst sørge for å ta bildet i dagslys. Du bør absolutt unngå sminke, all styling som distraherer fra deg og din hud, ditt hår, dine ansiktstrekk og dine proporsjoner er for mye! Du bør derfor unngå sminke og styling helt og holdent. Klærne dine skal heller ikke ta oppmerksomheten bort fra deg, så bruk en svart bukse og en svart topp hvis du er kvinne, eller en svart skjorte hvis du er mann. Skoene bør være de samme, enkle og lite iøynefallende. La oss oppsummere nok en gang:

Bilder i dagslys
Et godt smarttelefonkamera er tilstrekkelig
Ingen sminke
Ingen styling
Svart bukse, svart topp, vanlige sko

Dette er det viktigste for søknadsbildene dine. Du har altså to perfekte bilder, et portrettbilde og et helkroppsbilde. Pass på at du ikke ler på noen av bildene, at du er helt følelsesløs og at du bare ser inn i kameraet. Som sagt, ingenting skal distrahere fra personen din, ikke engang bevegelser eller ansiktsuttrykk. Hvis du har begge bildene, kan du gjerne ta et bilde med et smil og et bilde fra siden, slik at du også kan se deg selv i profilen. Da har du fire bilder og et perfekt grunnlag for å skrive til modellbyrået ditt!
November 10, 2022