Hunter Schafer om gjeninnføringen av Prada-bh-en fra nulltallet
Det finnes ikoniske kjoler på den røde løperen, og så finnes det Hunter Schafers promoturné for Hunger Games, som kulminerte i London i går kveld med en Prada-look som går tilbake til Miuccias populære vår/sommerkolleksjon 2009 og samtidig hyller Schafers rollefigur Tigris Snow.

"Jeg elsker Prada fordi jeg tror at det i bunn og grunn legemliggjør en slags skjør, vanskelig skjønnhet som jeg føler meg veldig knyttet til", sier Hunter til britisk Vogue morgenen etter at hun ble sett på BFI Imax i en bralette i gullmetallisk sateng og matchende skjørt med minipareo og svarte sløyfer som dryppet fra all glamouren. "Prada har alltid vært hinsides trender og slikt, det handler om kunst - denne looken har tatt meg i en ny retning."

For å skape dette arkivinspirerte øyeblikket med hår og sminke som matchet stemningen på catwalken på nittitallet, henvendte Schafer seg til Dara, en mangeårig stylistvenninne som tok på seg rollen som "dypt besatt fashionista" for "Hunty". På parets moodboard, som var plassert ved siden av fru Pradas provoserende muser? Rita Hayworth og Marilyn Monroe, da Dara gikk for filmstjernenes klassiske glamour, noe som signaliserte at Schafer var på vei mot det store lerretet. "Den flytende glamouren minner virkelig om Hollywoods gullalder", forklarer motedirektøren i Interview. "Jeg ville at hun skulle skinne på den røde løperen."

Selv om Schafer, som på minneverdig vis avsluttet Pradas høst/vinter 2022-show i en av merkets virale hvite stridsbukser, har vært ambassadør en stund, har hun fortsatt tilgang til det aller helligste hos en av motens såkalte messiaser. "Prada utfordrer oss alltid, enten det er gjennom silhuetten, stoffet eller konseptet", forklarer Dara, som ofte sender referanser til Euphoria-skuespilleren. "Hunter ønsker å ta den typen moterisiko - jeg tror det gjør dem til en perfekt match."

Det kunstferdig krøllete gullet på Hunters "Hunger Games"-tvillingsett er for eksempel flettet sammen med ståltråd for å opprettholde den rynkete integriteten. "Det er en spenning mellom noe som er veldig sammensatt og noe som har falt fra hverandre", bemerker Dara, som kom sammen med Schafer etter at de møttes på en fotografering for seks år siden. "Det føltes som om Tigris tok enkle materialer og skapte vakre ting av dem for å holde familien flytende i Capitol. Fra utsiden ser det mindre dystopisk ut enn en Prada-favoritt, gjennomsyret av all den subversive sensualiteten som det italienske merket kommer med hver sesong.

Det egentlige budskapet står kanskje ikke i notene til vår-/sommervisningen 2009, og det er heller ikke vevd inn i den apokalyptiske filmserien, men mellom de to samarbeidspartnerne. "Vi har begge følt motens forvandlende kraft så ofte i våre egne liv - jeg håper det oppmuntrer andre til å leke", sier Dara. Hunter Schafer er en spesiell type mote-enhjørning og en stylists drøm.

March 28, 2024