Chloé utnevner Chemena Kamali til kreativ direktør.
Den 41 år gamle tyske designeren har jobbet to ganger for Chloé og tilbrakte seks år som designdirektør for damekonfeksjon hos Saint Laurent.

Chemena Kamali er den nye nøkkelpersonen i Chloé etter at Gabriela Hearst gikk av denne måneden. Konsernsjef Riccardo Bellini ønsket henne velkommen i en uttalelse i morges. "Chemenas ekstraordinære kreative talent, lange erfaring og unike tilknytning til varemerkets arv og verdier gjør henne til et naturlig valg for huset. [Hennes visjon, som er inspirert av hennes kjærlighet til merket, vil virkelig feire Chloés unike DNA.... Jeg gleder meg til å se henne i arbeid."

Kamali begynte sin karriere hos Chloé, der hun jobbet i Phoebe Philos team, før hun tok en mastergrad ved Central Saint Martins under Louise Wilson. Etter å ha jobbet hos Alberta Ferretti og Strenesse i Milano, vendte hun tilbake til Chloé for å jobbe under Clare Waight Keller som designdirektør fra 2013 til 2016. Samme år begynte hun i Saint Laurent da Anthony Vaccarello tok over som kreativ leder for det Kering-eide merket, og jobbet tett med ham som designdirektør for damekonfeksjon.

I en uttalelse sier Kamali: "Hjertet mitt har alltid vært i Chloé. Det har det vært siden jeg gikk inn dørene for mer enn 20 år siden. Å komme tilbake er naturlig og veldig personlig".

Kamali, som begynner i dag, har vært ryktet som Chloés neste direktør siden i sommer, da forgjengeren Hearsts avgang ble kunngjort.

Utnevnelsen av Kamali kommer i kjølvannet av forrige ukes kunngjøring om at Seán McGirr skulle erstatte Sarah Burton hos Alexander McQueen, og at enda en hvit mann skulle bli kreativ direktør hos luksusmotemerker i Paris og Milano. Karl Lagerfeld var kreativ leder for Chloé i mange år, men ellers har motehuset en lang historie med kvinner ved roret, fra Stella McCartney og Philo til Hannah MacGibbon og Waight Keller og Natacha Ramsay-Levi før Hearst. Mange av designene deres vises i utstillingen "Mood of the Moment: Gaby Aghion and the House of Chloé", som åpner denne uken på Jewish Museum i New York.

Kamalis første kolleksjon for merket, for pre-fall 2024, vil bli presentert i Paris i januar, etterfulgt av catwalk-debut i februar.



March 07, 2024