Beklager tank tops, den preppy poloskjorten vil dominere i 2024.
Når Miuccia Prada bestemmer seg for at noe er tilbake, pleier resten av motebransjen å følge etter. Miu Miu er sannsynligvis det showet som for tiden har størst innvirkning på trendsyklusen, og i vår-/sommerkolleksjonen 2024 var den preppy poloskjorten en sentral del av kolleksjonen. Modellene kledde seg som de smarte guttene fra førsteårsstudentuken 2008, med blå poloskjorter kombinert med baggy shorts, collegeblazere og flip-flops eller båtsko.

Nittitallets revival har pågått en stund, men det er først i det siste at moodboards har gått fra Paris Hiltons stil til collegestilen, som er like slurvete som den er preppy. Denne uken lanseres den etterlengtede Saltburn, som utspiller seg i Oxford i 2007, med Jacob Elordi iført en rekke poloskjorter med spisse krager. Miu Mius modeller ser kanskje ut som om de er på vei til forelesning etter en heftig kveld på Walkabout i 2008, men andre steder var den preppy stemningen litt mer country-club chic.

Dries van Notens poloskjorter var veldig preppy, med brede horisontale striper og en Ivy League-fargepalett, men det var stylingen som ga denne hverdagslige bomullsskjorten en streetstyle-følelse. En blå og mosegrønn rugbyskjorte ble kombinert med et gjennomsiktig skjørt med paljetter, en svart skreddersydd frakk, høye hæler og mønstrede sokker. I Milano var fokuset på Sabato de Sarnos debutkolleksjon for Gucci, som fokuserte på enkle plagg. Hans Gucci-poloskjorter var laget av fin heklet strikk med røde og grønne stripete detaljer på krage og mansjetter - den matchende mikrostrikkede shortsen bidro bare til Gossip Girl-effekten.

Du vet at en trend er veldig viktig (og at den kommer til å dukke opp på mange paparazzibilder av kjendiser) når den adopteres av The Row, og for vår/sommer 2024 lanserte merket en mykere variant av poloskjorten, med en rosa skjorte med åpen krage sammen med et midiskjørt og en vanntett frakk. Uten logoer, striper eller knapper tar The Row avstand fra poloskjortens snobbete fortid og viser at den kan være et nyttig alternativ til den hvite crew neck-skjorten eller den ribbede tanktoppen som har dominert de siste årene.

Hvis du vil ha en mer polert look som ikke får deg til å lure på om du har begynt med lacrosse, kan du kombinere poloen med en grå, blå eller svart, skreddersydd blazer. I novembernummeret kombinerte Laura Hawkins, assisterende redaktør for Europa i britisk Vogue, en burgunderstripet polokjole fra Miu Miu med en grå, firkantet blazer. "Hvis stilen din ligger et sted mellom sporty og smart, foreslår jeg poloskjorte og en skreddersydd blazer", forklarer Hawkins om sin nye kjærlighet til poloskjorten. "Den er litt preppy og veldig raffinert, og jeg kommer til å bruke Miu Miu-versjonen hele sesongen, sammen med mules i cocktailbaren og retrosko ved skrivebordet."

Hvis du trenger ytterligere bevis på at poloskjorten er i ferd med å overta for tanktoppen som 2024-t-skjorten, kan du ta en titt på kjendisene som har brukt den i det siste. Hailey Bieber og Rihanna var de første som tok i bruk denne trenden. Tidligere i år hadde begge på seg Loewes avkortede stripete poloskjorte med baggy jeans som et plaster på såret for alle stusselige country club-konnotasjoner. Taylor Swift, derimot, så ut som om hun var klar til å melde seg på høstsemesteret på et fancy sted med sitt hesteantrekk i oktober. Hun kledde seg ut som Serena van der Woodsen i en overdimensjonert polo fra Stella McCartney (komplett med hestelogo), knehøye brune skinnstøvler og tenniskjede.

Enten du ønsker å se like stilig ut som Taylor eller mer avslappet, er det ingen tvil om at du kommer til å se mye mer til poloskjorten i 2024.

February 08, 2024