Her er 13 av de beste nettstedene for brukthandel på nettet
Det er ingen tvil om at bruktshopping har blitt stadig mer populært de siste årene i takt med at vi har blitt mer bevisste på klærnes miljøpåvirkning. En fersk Oxfam-rapport, som ble publisert i forbindelse med den årlige Second-Hand September-kampanjen, viste at hver voksen person i Storbritannia som kjøper halvparten av garderoben sin brukt, sparer CO2-utslipp tilsvarende en reise jorden rundt 17 000 ganger.

Heldigvis har det de siste årene dukket opp en rekke videresalgssider som gjør det enklere enn noensinne å gjøre bærekraftige kjøp. Og som Bella Hadid, Kendall Jenner og Rihanna har vist, betyr kjøp av brukt mote at du sannsynligvis er den eneste personen i rommet som eier plagget - noe som gjør det ekstra spesielt.

Nedenfor finner du et utvalg av de beste bruktsidene for netthandel.

eBay: eBay, den klassiske videresalgssiden, har lenge vært en favoritt blant moteredaktører som er på utkikk etter skatter de ikke fikk tak i første gang. Nå kan du handle med enda større selvtillit takket være ekthetsgarantien på joggesko, vesker og klokker.

Hardly ever worn (Hardly Ever Worn It - HEWI): Ideen til Hardly Ever Worn It (HEWI) ble født i 2012 da administrerende direktør Tatiana Wolter-Ferguson, moren Sharon og søsteren Natalya innså at det var så mange plagg i garderoben deres som de knapt hadde brukt. Nettstedet er fullt av smykker, fra minikjoler fra Chanel til vesker fra Jacquemus, som bare venter på å finne et nytt hjem.

Vinted: Vinted er en annen aktør med lang fartstid innen videresalg, og er stedet å gå for kultmerker til gode priser. Her finner du alt fra Molly Goddard og Chopova Lowena til Wales Bonners samarbeid med Adidas - her er det massevis av designerplagg å oppdage.

Depop: Det er ikke tilfeldig at Depop er generasjon Zs favorittside for videresalg, for appen er full av år 2000-skatter. Enten du er på utkikk etter baby-t-skjorter, pufferjakker fra The North Face eller Prada-støvler med gepardmønster, har videresalgsplattformen Bella Hadids godkjenning.

Farfetch Pre-Owned: Stadig flere forhandlere integrerer videresalg på nettsidene sine, men Farfetch har lenge vært en pioner og lanserte sin Pre-Owned-seksjon allerede i 2010. Nettbutikken smelter sømløst sammen med resten av sortimentet, slik at du kan handle brukt samtidig som du får den samme luksuriøse opplevelsen som når du handler helt nytt.

Vestiaire Collective: Vestiaire Collective ble grunnlagt i 2009 og er Europas største nettsted for videresalg av luksusmote. Hver dag legges det til 25 000 plagg på plattformen. Det mangler ikke på valgmuligheter, men du bør søke etter favorittmerkene dine eller akkurat det plagget du leter etter for å unngå å bli overveldet.

Reluxe: Reluxe ble lansert i februar 2022 av stylisten Clare Richardson og tilbyr et kuratert luksustilbud med mange håndplukkede plagg fra garderobene til de mest stilfulle kvinnene i moteverdenen. På nettstedet finner du blant annet Céline, Prada og Balenciaga fra Phoebe Philo-tiden. Plattformen har også nylig inngått et samarbeid med Matchesfashion om en eksklusiv kolleksjon.

Sellier: Sellier har spesialisert seg på brukte designervesker, og er din go-to-destinasjon for tilbehør fra luksusmerker som Chanel, Dior, Louis Vuitton og Hermès. Butikken har et team av eksperter som sjekker ektheten til smykkene og gjør videresalgsprosessen så smidig som mulig.

Gjenutgitt (gjenfortalt): For deg som foretrekker en mer minimalistisk estetikk, er Retold videresalgssiden du bør besøke. Kolleksjonen inneholder blant annet trenchcoats fra Burberry og Max Mara fra 90-tallet. Grunnlegger Clare Lewis kuraterer ukentlige tilbud som blir utsolgt kort tid etter at de dukker opp på nettstedet - abonner på Retold-nyhetsbrevet for å være sikker på at du ikke går glipp av noe.

Lampoo: Hvis du er ute etter stille luksus - tenk på merker som The Row, Khaite og Nanushka - bør du prøve Lampoo. Nettstedet har avdelinger i Milano og London, og er perfekt for alle som ønsker å sette sammen en kapselgarderobe uten å kjøpe helt nye plagg.

Rites: Rites, som ble grunnlagt av Meg O'Hara fra Sustainable Department Store, er en videresalgs- og utleieplattform som har som mål å fremme sirkulær mote. Med eksklusive merker som Prada og Balenciaga og moderne merker som Aje, Stine Goya og Matteau finnes det noe for enhver stil.

1stDibs: Hvis du ønsker å få tak i et stykke motehistorie, er 1stDibs stedet å gå. Enten du er ute etter en sjelden kjole av Jean Paul Gaultier eller et korsett av Vivienne Westwood, er plattformen spesielt populær blant vintageforhandlere og samlere.

The RealReal: The RealReal er riktignok basert i USA, men det enorme utvalget av luksusvarer er vel verdt å se på fra Storbritannia. Bare husk at det påløper ekstra importavgifter og toll i kassen.

Disse nettstedene tilbyr et bredt utvalg av bruktvarer, fra luksusmote til vintageskatter, slik at du kan handle bærekraftig og finne unike plagg.
February 01, 2024