De beste strikkemerkene for kashmir av høy kvalitet og gensere med lang levetid

Javisst, gensere kommer til sin rett om høsten og vinteren, men de er virkelig en del av helårsgarderoben - så det er viktig å ha et utvalg av de beste strikkemerkene. Selvsagt har gensere også sin plass om våren og sommeren. For eksempel lette sjømannsstriper eller løse, vevde gensere som du kan bruke til hvite sommerkjoler eller over badedrakten, eller en cardigan som du kan trekke over en luftig kjole eller bluse på kjølige dager i april og mai. Og når høsten blir kaldere og vinteren brutalt kald, blir de koseligste og mest luksuriøse modellene de virkelige heltene.

Vi snakker om rundhalsede gensere og cardigans til jeans og kjoler. Gensere med turtleneck, både figursydde og overdimensjonerte, til lag på lag eller løst over leggings. Og selvfølgelig genserkjoler av alle slag - fra ribbede silhuetter til elegante kashmirmodeller. Strikkede fritidssett og -bukser passer til alt fra reiser til koselige sammenkomster med familien i ferien, eller kanskje til et raskt ærend eller en kaffetur.

Uansett når og hvordan du vil pynte deg, kan du bla gjennom Vogues utvalg av de beste strikkemerkene, fra luksusmerker som Khaite og The Row til populære merker som Everlane, Loro Piana, Vince og Ganni.

Filippa K
Det svenske motehuset Filippa K har nylig gjennomgått en ansiktsløftning under ledelse av den nye kreative lederen Liisa Kessler, som kom fra Saint Laurent. Nordisk håndverk og følsomhet er skåret med et sylskarpt blad. Resultatet? Komfort møter coolness, og det gjelder også strikkeplaggene.

For
Siden i fjor har 86 prosent av materialene som brukes til å lage Cos-klær, vært bærekraftig produsert. Kjernen i varemerket er slitesterke, vellagede plagg som har liten innvirkning på planeten. Så langt, så bra. Vårt tips? De korte genserne og genserne med halv glidelås blir raskt ryggraden i garderoben din.

Begg X Co
Kombinasjonen av industri og natur er inspirasjonen bak designen til Begg X Co. Med farger som minner om tåkegrønne beitemarker eller brosteinsbelagte bygater, smelter disse herlig myke genserne uanstrengt inn i landlige og urbane landskap. Det skotske merket bruker eldgamle teknikker og banebrytende teknologi for å skape minneverdige plagg av høy kvalitet.

Uniqlo
Selv om Uniqlos varmeteknologi er en favoritt i kaldt vær, er den japanske forhandleren en garanti for rimelige strikkeplagg av høy kvalitet. Her finner du alltid perfekte basisplagg, fra gensere i ekstra fin merinoull til kashmir, alt i nøytrale toner og glade farger. Du finner også plagg fra designersamarbeid med blant andre JW Anderson.

Marks & Spencer
Marks & Spencer har vært en fast bestanddel i britiske husholdninger siden selskapet ble grunnlagt i 1884. De er enkle, av høy kvalitet og rimelige. Strikkeplaggene gjør akkurat det de skal: De holder deg varm og lun. Kort sagt: en klassiker skal man ikke tukle med.

Ralph Lauren
Ralph Lauren har vært en pålitelig leverandør av eksklusive basisplagg siden 1967. Det ikoniske amerikanske merket lager intrikat vevde strikkeplagg i en rekke farger som passer til enhver anledning.

Boden
Boden er en ekte klassiker som aldri skuffer når det gjelder basisplagg til garderoben. Som partner i Good Cashmere Standard® by AbTF tar motehuset hensyn til alle aspekter ved bevisst kashmirproduksjon og har satt seg som mål å produsere alle plagg av 100 % bærekraftige materialer innen 2025.

Everlane
Everlane har gjort seg bemerket blant både innkjøpere og redaktører med sin etiske tilnærming til garderoben. I tråd med merkets stilrene estetikk er strikkeplaggene enkle, men likevel ettertraktede, fra ReCashmere-gensere (laget av resirkulerte materialer) til nostalgiske cardigans, poloer og halvglidelåser.

&Daughter
Hvis du er på utkikk etter flotte strikkeplagg med et formål, trenger du ikke lete lenger enn til &Daughter. Alle plaggene er laget med kjærlighet og en slow fashion-tilnærming av "eksperter" i Storbritannia og Irland. Alt fra de naturlige garnene til de håndlagde plaggene er av høy kvalitet. Fintra-genseren er en bestselger, elsket for sin flatterende passform og varige appell.

Extreme Cashmere
Det nederlandske merket Extreme Cashmere er stolt av sine strikkeplagg som er laget for "alle og enhver kropp". Grunnleggeren Saskia Dijkstra har klart å designe unisex-strikkeplagg som er bygget for å vare: klassiske former får uventede fargeaksenter og finurlige detaljer, og de er laget av supermyk mongolsk kashmir.

& Other Stories
Butikken, som ble grunnlagt i 2009 og i dag ligger under H&M-paraplyen, er beundret for sine minimalistiske silhuetter, kvalitetsmaterialer og morsomme samarbeid (vårens samarbeid med Rejina Pyo var et stort øyeblikk for high street-merket). Nybegynnere i & Other Stories bør gå rett på de pyntede julegenserne.

Allude
Andrea Karg, hjernen bak det tyskbaserte merket Allude, sluttet som jurist for å begynne å designe strikkeplagg. Man kan trygt si at det har lønnet seg. Siden starten i 1993 har merket samarbeidet med flere luksusbutikker og presentert en rekke kolleksjoner under moteuken i Paris. Kargs første design - en forførende kashmirgenser med V-hals - er fortsatt en kundefavoritt.

Arket
Arket skiller seg ut fra resten av H&M-familien med sin blanding av moderne, miljøbevisste plagg og kule ting til hjemmet. For deg som drømmer om eksklusive strikkeplagg, er de gjennomsiktige merinopulloverne og fleecegenserne med halv glidelås akkurat det du trenger.

Ganni
Det danske merket Ganni, som er kjent for sine finurlige prints og overdrevne former, ble etablert i 2000 av grunnleggeren Frans Truelsen som en kashmirkolleksjon. På slutten av 2010-tallet tok ekteparet Nicolaj Reffstrup og Ditte Reffstrup over roret og har siden levert ikoniske gensere med ballongermer, cardigans med poplin-krage og overdimensjonerte rullekrager i lun kashmir, tykk bomull og merkets nyeste resirkulerte ull.

Khaite
New York-baserte Khaite, som ble grunnlagt i 2016 av Catherine Holstein, er elsket for sitt robuste utvalg av sofistikerte basisplagg som alle kjennetegnes av kvalitetsmaterialer og subtile, men likevel slående detaljer. Kolleksjonen består hovedsakelig av strikkeplagg, blant annet cardiganen Scarlet med klokkeermer, den avslappede genseren Polo Jo og ribbestrikkede kjoler med skulpturelle utringninger, deriblant midikjolene Beth og Alessandra.

Vince
Vince, som nå er inne i sitt 20. år, er et høyt elsket Los Angeles-merke som tilbyr allsidige og alltid sofistikerte basisplagg. De moderne strikkeplaggene er velprøvde - fra minimalistiske rundhalser og V-halser til overdimensjonerte trakthalser og loungesett i kashmir - og passer perfekt sammen med merkets karakteristiske silkeunderkjoler og -skjørt. Alt tilbys i både vanlige størrelser og plussstørrelser.

The Row
The Row, som drives av Mary-Kate og Ashley Olsen, er synonymt med luksuriøse strikkeplagg. Blant bestselgerne finner du alt fra enkle rundhalsede gensere og turtlenecks til diskrete, men upåklagelig detaljerte cardigans, jumperkjoler og intrikate gensere. I tråd med ekteparet Olsens personlige smak er den overdimensjonerte passformen et gjennomgående tema - perfekt for lag-på-lag-plagg.

Alanui
Alanuis jacquard cardigans med belte, som kjennetegnes av en knappeløs, overdimensjonert silhuett med tette frynser, var med på å lansere det italienske merket, som siden har fått en kultstatus. Merket, som ble grunnlagt av søsknene Nicolò og Carlotta Oddi, har utvidet sortimentet til å omfatte strikkede skjørt, braletter, shorts og gensere. Vi kan selvfølgelig ikke la være å slå et slag for plagget som startet det hele.

La Ligne
La Ligne ble grunnlagt av Vogue-veteranene Meredith Melling og Valerie Macaulay og tidligere sjef for forretningsutvikling hos Rag & Bone, Molly Howard, og fokuserer på tidløse plagg som alle forenes av striper. Noen plagg er mer bokstavelige enn andre, fra klassiske bretonstripete gensere til lekne fargeblokker og strikkede poloskjorter.

Loro Piana
Det italienske luksusmerket Loro Piana ble grunnlagt i 1924 i Quarona i Italia, og er kjent for sine ultradekadente stoffer, blant annet luksuriøse kashmir- og ullprodukter i strikkeplagg. Loro Piana er det ultimate merket når det gjelder gensere, strikkesett, kraftige kabelstrikk og mye mer - denne sesongen må du ikke gå glipp av de høstfargede jacquardpulloverne og den ribbede ombré-kashmiren.

Brunello Cucinelli
Brunello Cucinelli er ikke bare kjent for sitt luksuriøse italienske håndverk, men også som kongen av kashmir, og har spesialisert seg på strikkeplagg av alle slag. De fint spunnete plaggene med den umiskjennelige sportivo chic spenner fra cardigans og crewnecks i alpakkablanding med pointelle-strikk til strikk med perler og metallflekker til festlige anledninger.

Raey
Raey er Vogue-teamets førstevalg når det gjelder det viktigste til garderoben, inkludert deres tidløse favorittstrikkeplagg. Kreativ direktør Rachel Proud har et klart bilde av kunden sin: "Hun har mye å gjøre", sier hun til britisk Vogue. "Og penger å investere, for hun vil ha denne merinogenseren veldig lenge."

Totême
Det er ikke rart at Totêmes strikkeplagg regelmessig blir utsolgt. Det Stockholm-baserte merket har spesialisert seg på ikoniske gensere, som de bretonske stripemodellene, som ikke bare er koselige, men også fantastisk stilige.

Chinti & Parker
De fargerike og uvanlige strikkeplaggene fra Chinti & Parker skiller seg ut fra mengden. Det London-baserte merket ble grunnlagt i 2009 av Anna Singh og Rachael Wood med mål om å "gi liv til kvinners garderober med strikkeplagg som hyller glade farger, tidløse former og innovative teksturer".

Isabel Marant
Siden hun grunnla sitt eget merke i 1994, har Isabel Marant etablert seg som en kraft å regne med. Den parisiske designerens kolleksjoner, som kjennetegnes av komfortable sweatshirts, grovstrikkede plagg og tekniske materialer, har blitt ettertraktede vintageplagg for franske kvinner.

Bamford
Bamford produserer ikke bare håndlagde strikkeplagg, men er også kjent for sine etisk innkjøpte materialer og sitt tette samarbeid med små håndverksbedrifter. Det tradisjonsrike britiske merket har en evne til å skape plagg som varer lenge, noe som gjør hvert kjøp til en god investering.

January 04, 2024