10 smykker fra Kates tidligere dronning Elizabeth IIs smykkesamling
Prinsessen av Wales velger ofte meningsfulle smykker til høyprofilerte begivenheter, deriblant mange som en gang tilhørte prinsesse Diana. I årenes løp har Kate også lånt noen smykker fra dronning Elizabeth IIs smykkehvelv, blant annet monarkens sølvjubileumsøreringer, som den daværende hertuginnen av Cambridge bar etter prins Louis' fødsel i 2018.

Etter dronning Elizabeths død i september 2022 bar prinsessen en rekke rørende smykker som tilhørte Hennes Majestet, blant annet smykkene fra kroningen av kong Charles III. Senest på Remembrance Sunday bar prinsessen et par bladformede øredobber med diamanter og perler som tidligere hadde blitt sett på dronningen under et besøk i Nigeria i 2003.

Nedenfor ser du alle smykkene fra den avdøde monarkens smykkesamling som Kate har båret opp gjennom årene:

Øredobbene med diamant- og perleblader: På Remembrance Sunday i år debuterte Kate med et par øreringer med diamant- og perleblader, som tidligere er blitt sett på dronningen under et besøk i Nigeria i 2003. Noen eksperter mener at øredobbene kan ha vært avtakbare deler av brosjen med samme design.

Festoon-halskjede: Dronning Elizabeth IIs Festoon-halskjede ble bestilt av kong George VI og består av 105 løse diamanter som faren arvet da han besteg tronen. Det består av tre tråder, og monarken har båret det ved en rekke anledninger gjennom hele livet, fra statsbanketter til offisielle portretter. Prinsessen av Wales hyllet sin avdøde majestet ved å bære kjolen på det offisielle kroningsbildet da kong Charles III offisielt besteg tronen 6. mai.

Det trestrengede perlekjedet: Prinsessen av Wales bar dronning Elizabeth IIs trestrengede perlekjede - et kjede hennes majestet var berømt for - under en lunsj på Buckingham Palace for generalguvernørene i Commonwealth-landene før monarkens begravelse i september 2023.

Halskjedet fra Nizam av Hyderabad og Berar: Daværende prinsesse Elizabeth fikk dette fantastiske diamantkjedet fra Cartier i bryllupsgave av Nizam av Hyderabad i 1947. Halskjedet med rosemotiv ble valgt av dronningen selv, sammen med en matchende blomstertiara. Prinsessen av Wales bar smykket første gang på en galla for National Portrait Gallery i 2014, før hun bar det igjen på en mottakelse på Buckingham Palace for det diplomatiske korpset i 2019.

Silver Jubilee diamond and pearl earrings: Dronning Elizabeth II ble første gang fotografert med disse diamant- og perleøredobbene under feiringen av sølvjubileet, som markerte at hun hadde regjert i 25 år, i 1977. Kate har båret disse øredobbene flere ganger tidligere, blant annet etter prins Louis' fødsel i 2018 og under et besøk hos Commonwealth-troppene før dronningens begravelse.

Den firestrengede perle- og diamantchokeren: På begynnelsen av 1980-tallet ga dronning Elizabeth II den kongelige juveleren Garrard i oppdrag å lage denne firestrengede perle- og diamantchokeren med perler fra Japan. Prinsesse Diana fikk låne det til en statsbankett til ære for dronning Beatrix av Nederland i 1982, mens den nåværende prinsessen av Wales har båret halskjedet ved flere anledninger, blant annet på dronning Elizabeth og prins Philips 70-års bryllupsdag i 2017 og i forbindelse med Hennes Majestets begravelse i 2022.

Smaragdøreringene: Prinsessen av Wales presenterte dronning Elizabeth IIs smaragd- og diamantøreringer på en kveldsmottakelse på Jamaica i 2022, sammen med et matchende armbånd. Begge smykkene tilhører Hennes Majestets smaragdøreringer, som monarken bar første gang under en statsmiddag for sjeik Zayed bin Sultan Al Nahyan fra De forente arabiske emirater på Claridge's Hotel i London i 1989.

Diamant- og perlebrosjen: Prinsessen av Wales bar denne brosjen første gang av dronning Elizabeth II på 1990-tallet, og har lånt den i årenes løp, blant annet under et minnebesøk til slaget ved Passchendaele i Belgia i 2017. Kate bar brosjen som en hyllest til monarken under begravelsesprosesjonen i Westminster Hall i september 2022.

Safir- og diamantøreringer: Prinsessen av Wales lånte dronning Elizabeths safir- og diamantøreringer under et besøk i Edinburgh i 2021. Safirøreringene er en del av en serie safir- og diamantsmykker fra Asprey, som Hennes Majestet la til i samlingen sin på slutten av 1970-tallet.

Bahrainske perleøredobber: Disse diamant- og perleøredobbene, som består av to perler som Hennes Majestet fikk i bryllupsgave av Hakim av Bahrain, ble også båret av prinsesse Diana på 1980-tallet. Prinsessen av Wales ble først sett med disse øredobbene under seremonien på Remembrance Day i 2016, før hun bar dem under Trooping the Colour i 2019 og under dronning Elizabeth IIs begravelse i 2022.

December 28, 2023