Harry Lamberts vintageinspirerte Zara-kolleksjon
Før han kledde Harry Styles til Grammy-utdelingen og før han fikk Emma Corrin til å gå i Miu Miu-strikketruser på filmfestivalen i Venezia, var Harry Lambert en praktikant i britisk Vogue som var besatt av mote og lette etter designervintage i veldedighetsbutikker i Mayfair. "Da jeg flyttet til London og begynte med mote, hadde jeg ikke råd til alt dette. Det var ikke min tid å kjøpe en Prada-skjorte, men jeg ville likevel komme til kontoret og føle meg fantastisk og føle at jeg gjorde en innsats", sier han.


Lambert slukket sin tørst etter luksusmote gjennom veldedighetsbutikker og samarbeid med designerbutikker som florerte på slutten av 1990-tallet, da Topman tilbød unge kunder klær fra Caroline Massey, Meadham Kirchhoff, Christopher Kane og JW Anderson til en overkommelig pris. Derfor representerer presentasjonen av kapselkolleksjonen for en annen butikkgigant, Zara, et vendepunkt for Lambert. "Veldig egoistisk sa jeg til meg selv: Dette er muligheten til å designe for meg selv for 15 år siden", sier han. "Kjedekonseptet var veldig viktig for meg for å finne min egen stil."


Kolleksjonen Cutie Chaos ("Jeg prøvde å tenke på noe som ville se bra ut på en T-skjorte", sier Lambert om navnet på kolleksjonen) er full av retrosnitt, 70-tallsinspirerte farger og sære tegneserietrykk. "Jeg hadde et omfattende moodboard med gamle referanser, blant annet illustrasjoner av gamle leketøysfigurer. Jeg syntes disse figurene var veldig nostalgiske, men også veldig søte - jeg bar rundt på vesken [med en illustrert rev] i lang tid. Jeg ville at det skulle være en følelse av moro i denne kolleksjonen".


Lambert er også klar over problemene som er knyttet til gatemote, og hvordan overproduksjonen i bransjen påvirker planeten. "Jeg ville være så ansvarlig som mulig", sier han, og derfor er de 60 plaggene i Cutie Chaos-kolleksjonen hovedsakelig laget av fibre med lav miljøpåvirkning og resirkulerte råvarer, som resirkulert ull, polyester, nylon og bomull. Lambert har også lagt stor vekt på finishen. "Alle knappene er tildekket, noe som vanligvis ikke er tilfellet i high fashion-kolleksjoner. Kvaliteten på hvert enkelt plagg måtte være svært god, slik at folk kunne beholde det for alltid eller selge det videre."


Cutie Chaos er inspirert av den Norwich-fødte designerens arbeid med A-listekunder, og Harry Styles-fans vil legge merke til at enkelte plagg - vestene, de overdrevne kragene - virker som skreddersydd for en av popens mest berømte påkledere. "Han valgte noen plagg, og det samme gjorde Emma Corrin", bekrefter Lambert med en latter. Men til tross for de innflytelsesrike kjendisene som har bestilt, gleder Harry seg til at de motebesatte tenåringene, som minner ham om hans yngre jeg, skal få tak i kolleksjonen. "Første gang jeg ser Cutie Chaos ute og går... det er det jeg gleder meg mest til."
November 02, 2023