Alt vi vet om Fashion Awards 2023
Den store motekvelden i London er tilbake 4. desember. Fashion Awards 2023 vil "forsterke lederne av endring, feire fremragende kreativitet og støtte den neste generasjonen av kreative talenter", ifølge British Fashion Council, som nok en gang vil rulle ut den røde løperen i Royal Albert Hall for at verdens ledende smaksmakere skal få se noen virkelig viktige looks.


Detaljene om gjestelisten vil bli avslørt senere, men BFC har allerede gitt oss noen detaljer for å vekke appetitten. Listen over nominerte til Årets modell er den mest mangfoldige noensinne: Alton Mason, Anok Yai, Kai-Isaiah Jamal, Liu Wen, Mona Tougaard og Paloma Elsesser er alle med i kampen om den prestisjetunge utmerkelsen. De nominerte til Årets designer er Daniel Lee for Burberry, Jonathan Anderson for JW Anderson og Loewe, Matthieu Blazy for Bottega Veneta, Miuccia Prada og Raf Simons for Prada og Sarah Burton for sitt arbeid for Alexander McQueen.


For første gang vil BFC hedre nye designere i herre- og damekategoriene med New Establishment Award. Bianca Saunders og Saul Nash er blant de nominerte i herremodekategorien, mens Chopova Lowena, Supriya Lele og Dilara Findikoglu er nominert i damekategorien.


Vinnerne avsløres 4. desember i Royal Albert Hall, men noen av prisene har allerede blitt kunngjort før arrangementet. Det ble avslørt at Edward Enninful, sjefredaktør for britisk Vogue og europeisk redaksjonssjef, vil bli hedret med Trailblazer Award, som hyller bransjens kreative og nyskapende krefter. Tidligere vinnere er blant andre designerne Alessandro Michele, Kim Jones og Sarah Burton. Caroline Rush, administrerende direktør for BFC, sier: "Enninful, som er en forkjemper for mangfold og inkludering i alt hun gjør, har skapt en ny visjon for motebransjen gjennom sin tid som sjefredaktør for British Vogue, ikke bare i Storbritannia, men globalt.


Valentino Garavani vil motta Outstanding Achievement Award for sin kolossale innvirkning på bransjen gjennom sitt eponymiske merke Valentino, Charlotte Tilbury vil motta Special Recognition Award, og avdøde Joe Casely-Hayford ble hedret med en posthum Special Recognition Award.


Midt i all glitteret og glamouren er det verdt å nevne at Fashion Awards også har som mål å samle inn penger til BFC Foundation, som støtter designere på alle nivåer i karrieren gjennom talent, utdanning, stipender og mentorordninger. I fjor samlet Fashion Awards inn over 1,3 millioner pund som ble delt ut til bransjens mest lovende talenter - en verdifull sum med tanke på at mange av de kommende stjernene sliter med Storbritannias prekære økonomiske situasjon.


Nå som ryktene begynner å svirre om hvem som skal ha på seg hva, og hvilke merker som skal ta ansvar for etterfesten, kan du her se de nominerte til de gjeveste prisene under The Fashion Awards 2023 og kjøpe billetter her.


Årets designer
Daniel Lee for Burberry


Jonathan Anderson for JW Anderson og Loewe


Matthieu Blazy for Bottega Veneta


Miuccia Prada og Raf Simons for Prada


Sarah Burton for Alexander McQueen


Årets modell
Alton Mason


Anok Yai


Kai-Isaiah Jamal


Liu Wen


Mona Tougaard


Paloma Elsesser


Britisk herremodedesigner
Grace Wales Bonner


Kiko Kostadinov


Kim Jones


Martine Rose


Seven Stokey Daley


Britisk designer av dameklær
Erdem


Maximilian Davis for Ferragamo


Nensi Dojaka


Roksanda


Simone Rocha


Ny stabiliseringspris for menn
Bianca Saunders


Corteiz


Labrum


Nicolas Daley


Saul Nash


Pris for ny stabiliseringskvinne
Chopova Lowena


Dilara Findikoglu


KNWLS


Robert Wun


Supriya Lele


Spesialpris for å fremme talentet til unge designere
Sarah Mower


Pris for fremragende prestasjoner
Valentino Garavani


Spesialpris for posthum anerkjennelse
Joe Casely-Hayford


Spesiell anerkjennelsespris
Charlotte Tilbury


Pris for banebrytende innsats
Edward Enninful
October 19, 2023