Ikoniske gule Timberland-støvler feirer 50-årsjubileum
Det globalt anerkjente varemerket Timberland markerer en viktig milepæl når den ikoniske modellen Yellow Boots feirer 50-årsjubileum. Ukrainere kan være stolte av sin tilknytning til dette fottøyet, ettersom selskapet ble grunnlagt av Nathan Schwartz, en dyktig skomaker fra Odessa. I anledning jubileet lanserer Timberland den miljøvennlige Colour Blast-serien, med modeller som er laget ved hjelp av innovativ teknologi som sømløst forener skinnoverdel og gummisåler.

Det hele begynte i 1952 da den erfarne skomakeren Nathan Schwartz, født inn i en fjerde generasjons skomakerfamilie i Odessa, kjøpte fabrikken Abington Shoe Company, der han hadde brukt tre tiår på å perfeksjonere håndverket sitt. Timberland ble offisielt grunnlagt i 1973 i den lille byen New Market i New Hampshire, med mål om å skape de ultimate, slitesterke og helt vanntette støvlene. Merket ble raskt synonymt med fottøy og klær av høy kvalitet som egner seg for både utendørsopplevelser og urban stil. Det som virkelig skiller Timberland ut, er det urokkelige engasjementet for økologiske og ansvarlige løsninger.

Den karakteristiske gulfargen, som Timberland kjærlig kaller "honey", har røtter tilbake til 1970-tallet da Schwartz bestemte seg for å introdusere en ny nyanse på selskapets arbeidsstøvler. Han var fascinert av gulfargen og så på den som et symbol på eventyr, energi og vitalitet. Suksessen til de gule støvlene ble befestet av Timberlands egenutviklede teknologi for sømløs sammenføyning av læroverdel og gummisåler, en utvikling som var både innovativ og patentert. Takket være denne teknologien forblir den eksepsjonelle kvaliteten som har blitt testet gjennom flere tiår, uendret, og hver ny støvelmodell blir stadig mer mangfoldig når det gjelder form og fargepalett. De gule støvlene fikk et oppsving i popularitet på 1990-tallet da de ble omfavnet av amerikanske hiphop-artister. I dag er de gule støvlene fortsatt et tidløst must-have som kombinerer komfort og slitestyrke. Et par gule støvler er alltid å finne i hverdags- og scenegarderoben til kjendiser som Jay-Z, Kanye West, Jennifer Lopez, Colin Farrell, Rihanna, Reese Witherspoon og til og med Meghan Markle.

Timberland har gjort bærekraft til en hovedprioritet. I 2007 lanserte selskapet Timberland Green Index-programmet, som gir kundene informasjon om miljøpåvirkningen av fottøyvalgene deres. Siden 2011 har Timberland utelukkende brukt lærmaterialer fra fabrikker som har fått sølv- eller gullklassifisering fra Leather Working Group - en streng miljøvurdering av lærprodukter. I tillegg til materialer har Timberland stadig gått over til å bruke fornybar energi i produksjonsprosessene.

Siden starten i 1973 har Yellow Boots gjennomgått minimale endringer. Tettkornet nubuckskinn med vanntette sømmer og en trykkstøpt såle som er godt festet til overdelen, har gjort støvlene helt vanntette. Dette urokkelige engasjementet for kvalitet og bruk av førsteklasses materialer vedvarer den dag i dag, og har gitt opphav til den nye Colour Blast-kolleksjonen. Denne kolleksjonen, som er dedikert til 50-årsjubileet for de ikoniske gule støvlene, inneholder modeller i livlige farger laget av førsteklasses lær. De har arvet komforten fra originalen og har funksjoner som en innersåle som forhindrer tretthet, PrimaLoft®-isolasjon som består av 90 % resirkulerte materialer, og en robust gummisåle.

Gule Timberland-støvler har forblitt varemerkets flaggskip - et symbol på holdbarhet, stil og kvalitet. I løpet av fem tiår har disse støvlene gjennomgått en rekke forandringer, samtidig som de har vært tro mot sin opprinnelige essens. De gule støvlene er ikke bare et par robuste, gule støvler, de har blitt en klassiker som gjør det mulig for alle å uttrykke seg på en autentisk måte. Dette er sko for de modige.


April 09, 2024