Når finner Met Gala 2024 sted?
Met Gala 2024 skal etter planen finne sted mandag 6. mai på Metropolitan Museum of Art i New York.

Hva er temaet for Met Gala 2024?
Met Gala 2024 vil inneholde en utstilling fra Costume Institute med tittelen "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion". Kleskoden for arrangementet er ennå ikke offentliggjort. Utstillingen vil vise rundt 250 sjeldne plagg fra Costume Institutes permanente samling, som spenner over 400 års motehistorie. Den vil omfatte design fra kjente merker som Schiaparelli, Dior, Givenchy og andre. Noen skjøre plagg, som Charles Frederick Worths ballkjole fra 1877, vil bli vist ved hjelp av innovative metoder som videoanimasjon, lysprojeksjon, kunstig intelligens og sensorisk stimulering. Kurator Andrew Bolton nevnte at utstillingen vil bli organisert rundt tre hovedsoner - land, hav og himmel - som en ode til den naturlige verden og motens emosjonelle poetikk.

Hvem blir verter for Met Gala 2024?
Vertene for Met Gala 2024 er ennå ikke offentliggjort. Vertene er vanligvis kjendiser fra A-listen. Tidligere år har blant annet Penelope Cruz, Michaela Coel, Roger Federer, Dua Lipa og Anna Wintour fra Vogue vært verter. Anna Wintour har organisert Met-gallaen siden 1995, og har gjort den til den elskede årlige motebegivenheten den er i dag.

Hvordan blir kleskoden?
Kleskoden for Met Gala 2024 er ikke offentliggjort ennå. Vanligvis forventes det at gjestene følger en kleskode som er i tråd med temaet for Met Gala. For eksempel oppfordret fjorårets tema, til ære for Karl Lagerfeld, gjestene til å kle seg som en hyllest til designeren.

Hvem er invitert til Met Gala?
Gjestelisten til Met-gallaen holdes helt konfidensiell frem til kvelden før arrangementet. Men gallaen tiltrekker seg vanligvis noen av de største navnene i underholdnings- og motebransjen, blant andre Beyoncé, Lady Gaga, Madonna og Rihanna. Designere deltar ofte sammen med musene sine, som Marc Jacobs med Kate Moss eller Nicolas Ghesquière med Emma Stone. Arrangementet samler vanligvis rundt 600 deltakere, inkludert kjendiser, nye talenter og bransjestjerner.

April 02, 2024