15 motemål for 2024
Hvis du fortsatt er usikker på hva du skal gjøre i år, er vi her for å sette farge på planene dine. Gjør det meste ut av fritiden din i karantenetiden og tenk over hva du har lyst til å utforske. Her er en liste med 15 løfter til deg som ikke kan forestille deg et liv uten mote.

Gjør en detox
Hvis du har bestemt deg for å rense og nullstille kroppen, bør dette stå øverst på gjøremålslisten. Gi kroppen en pause og gå over til grønnsakssalater og smoothies i minst én dag.

Besøk verdens motehovedsteder og utforsk moterelaterte attraksjoner
Å reise er ikke bare en utmerket måte å lade batteriene på, det er også en mulighet til å fordype seg i moteverdenen. Enten du vil besøke Yves Saint Laurents hus i Marokko eller jakte på vintageplagg fra kjente designere i mindre kjente butikker, er valget ditt. Paris, Milano, London og New York bør imidlertid stå på alle moteentusiasters liste over byer som må besøkes.

Omfavne bærekraft
Bærekraft har blitt en viktig trend de siste årene, og selv de som en gang avfeide miljøvennlig praksis som en forbigående kjepphest, har fått øynene opp for det. Merker som Stella McCartney, Adidas, H&M, Everlane, Patagonia, Ksenia Schnaider og andre har en tilnærming til mote med fokus på bevisst forbruk. Sett av noen måneder til å ta ansvar for miljøet: sorter søppelet, unngå fast fashion og bruk vann og strøm med omtanke.

Lær deg å vogue
Bryt rutinen med noe originalt og uventet. Hvis fallskjermhopping ikke er noe for deg, kan du melde deg på en Vogue-dansetime og groove til Madonnas ikoniske sang med samme navn sammen med vennene dine. Det vil garantert få deg i godt humør.

Les biografier om store modeskapere og utforsk motehusenes historie
For å utvikle seg på et hvilket som helst felt kreves det kontinuerlig læring. Hvis du vil fordype deg mer i mote enn det som står i glansede magasiner, kan du besøke en bokhandel eller utforske e-bøker. Les om de innflytelsesrike personene i motebransjen som har formet dens historie.

Prøv det mest trendy plagget for sesongen, selv om det er dristig
Noen ganger kan det være givende å gå ut av komfortsonen og prøve noe ukonvensjonelt. I moteverdenen bør du omfavne de dristigste trendene for den kommende sesongen og velge noe du vanligvis ikke ville brukt. Enten det er bikini, en animalsk totallook eller støvler i Balenciaga-stil - valget er ditt.

Utforsk alternative motemagasiner
Hvis du er lei av de vanlige damebladene, kan du besøke bokhandlere eller magasinbutikker for å finne interessante utenlandske utgaver. Gå på oppdagelsesferd i retromagasiner eller eksklusive utgaver med fantastiske fotoshoots av ikoniske fotografer.

Reduser tiden du bruker på sosiale medier
Det er forbløffende hvor mye tid mange bruker på sosiale medier - timer eller til og med hele dager. Noen bruker dem til å sende meldinger til venner og kolleger, andre til jobb, mens andre igjen bare scroller gjennom feeden for å få tiden til å gå. Det er viktig å innse at det kan være en fordel å begrense bruken av sosiale medier. Du kan gjøre dette på egen hånd eller bruke spesielle applikasjoner som setter tidsbegrensninger.

Prøv en kjendis' kostholdsplan
Beundrer du Victoria Beckhams figur og vil spise som henne for å se like spektakulær ut? Det nye året er det perfekte tidspunktet for å gjøre endringer i kostholdet. Husk at det tar minst to uker før kroppen tilpasser seg et nytt kosthold.

Ta i bruk solbriller
Har du noen gang lurt på hvorfor ikoner som Anna Wintour og Karl Lagerfeld alltid bruker solbriller, selv innendørs? Vil du etterligne stilen deres? Prøv å bruke solbriller hele dagen!

Kjøp et antrekk fra en ukrainsk designer
Ukraina produserer et vell av kreativt designede klær av høy kvalitet. Ta en nærmere titt og kjøp et basisplagg fra et ukrainsk merke som du kommer til å bruke regelmessig - enten det er jeans fra Litkovskaya eller en caps fra Ruslan Baginskiy.

Lag en kapselgarderobe
Ofte kjøper vi impulsivt plagg vi liker uten å tenke så mye over det. En kapselgarderobe er imidlertid viktig for å skape en unik stil. Invester i tidløse plagg som en hvit T-skjorte, jeans, en klassisk frakk, blazer, skinnjakke, svarte hæler og støvler. Kompletter deretter med interessant tilbehør og plagg som gjenspeiler personligheten din.

Forvandle deg til et stilikon
Har du lengtet etter å føle deg som Rihanna eller Grace Kelly? Hva er det som holder deg tilbake? Velg ditt favoritt-stilikon og skap oppsikt når du eksperimenterer med deres ikoniske looks.

Se de stiligste filmene for å få inspirasjon
Se om igjen klassikere som "Djevelen i Prada", "Breakfast at Tiffany's" eller "Clueless". Hvis du har lyst på noe nytt, kan du utforske våre anbefalinger av de stiligste filmene.

Lær å tegne og studer kunsthistorie
Kunst er en viktig inspirasjonskilde for motekolleksjoner. Designere inkorporerer ofte fargepaletter og trykk inspirert av kjente kunstneres malerier i verkene sine. Bli kunstner for en stund og skap din egen unike stil."

December 26, 2023