Den britiske modellen Claudia Lavender - Burberry
Alles øyne var rettet mot London i dag etter at Riccardo Tisci presenterte sin Burberry-debut. Selv om det er klærne og tilbehøret som vil ha størst innvirkning på selskapet, er det også andre aspekter som vil bidra til det vi forstår som Tiscis nye visjon for huset. Et av de viktigste? De utvalgte modellene.

Tiscis Burberry-debut blir en milepæl i karrieren til mange av modellene som gikk showet - Kendall Jenner, Freja Beha Erichsen, Fran Summers, Mariacarla Boscono, Jourdan Dunn - men ingen mer enn 20 år gamle Claudia Lavender.

Den britiske modellen gikk til topps i finalen og gjorde sin første store opptreden på catwalken, der hun også viste frem sin splitter nye blonde hårfarge. Frem til nå har hun vært en klassisk engelsk brunette.

"Jeg var litt nervøs for forandringen, men jeg har alltid hatt lyst til å prøve blondt", sa hun til Vogue før showet og etter hårskiftet. "Teamet hos Josh Wood var fantastisk - de gjorde meg virkelig rolig. Jeg elsker fargen, den ser så naturlig og frisk ut at jeg kanskje til og med kommer til å beholde den!

Da hun flyttet til London, ble Claudia scoutet av morens byrå, Scouting Firm, og har nå signert kontrakt med Next, som er hennes første jobb. "Det hele begynte da jeg møtte Adam Hindle, castingdirektøren. Han var så hyggelig, og vi kom veldig godt overens. Vi snakket om tidligere jobber og show jeg hadde gjort, og han ga meg litt bakgrunn om Burberry-showet og hvordan det ville utvikle seg", forklarer hun.

Kort tid etter fulgte et møte med Tisci. "Han stilte meg noen spørsmål om meg selv, og det hjalp meg definitivt med å slappe av og lette på spenningen før jeg ble bedt om å se visningen min."

Lavendels øyeblikk i rampelyset skyldes delvis hennes match med Hindle og Tiscis nye Burberry-kone, men som hun forklarte, var det også agentene og veiledningen før visningen som førte til øyeblikket på catwalken.

"Jeg tror alle er nervøse - spesielt fordi showet er så stort og alle føler presset om å gjøre det bra. Men det er også spennende. Jeg prøver bare å la være å tenke på det og konsentrere meg om andre ting... (som lunsj!)". (som lunsj!)", ler hun.

Selv om Lavender begynte å jobbe som modell ved en tilfeldighet, er det helt klart en karriere hun ønsker å fortsette med, og hun har et samarbeid med Burberry i tankene.

"Jeg elsker Burberry som merkevare (og det jeg har sett av den nye retningen deres) og håper dette fører til et nærmere samarbeid med dem. Jeg hadde egentlig ingen forventninger. Så jeg bare nyter galskapen og følger agentene mine.

Hennes tilnærming til modellyrket og det å slå gjennom i moteverdenen er å holde hodet kaldt. "Jeg prøver å være positiv til alt - når du roper inn i dagen, så ringer det ut", sier hun entusiastisk. "Jeg er heldig som alltid har hatt flinke folk rundt meg som har veiledet meg i riktig retning, for jeg tror at gode råd er uvurderlige."



March 09, 2023