Hvordan begynne å jobbe som modell i Asia
Et av de viktigste markedene for nye og erfarne modeller er Asia. Tokyo, Hong Kong, Singapore, Korea, Taipei og andre asiatiske markeder regnes som "must-visit"-destinasjoner for modeller som ønsker å utvikle ferdighetene sine og gjøre seg fortjent til profesjonelle modellkontrakter.

Når en modell har jobbet i Asia, blir hun offisielt en "profesjonell modell" og øker sjansene betraktelig for å få kontrakt med et stort byrå i New York, Milano, Paris, London og andre store markeder. Det er også mye lettere å få arbeidspapirer og visum som gjør det mulig for modellen å jobbe i andre land.

Typer modeller som jobber i Asia
Som i alle andre markeder er modellbyråene i Asia på jakt etter ulike typer modeller. Byråene i Asia representerer mannlige og kvinnelige modeller, barnemodeller, redaksjonelle modeller og kommersielle modeller.

Noe av det beste med modellbyråene og kundene i Asia er at de jobber med modeller som er mindre enn de som vanligvis jobber på det amerikanske eller europeiske markedet.

Høyden på kvinnelige modeller starter på 1,70 meter og mannlige modeller på 1,70 meter. Det er mulig for modeller å være enda lavere og likevel få jobb i Asia.

I stedet for bare å fokusere på modellens høyde, ser byråene på modellens helhet, som for eksempel fin hud, hår, tenner og en god personlighet.

Tidligere modellerfaring er ikke nødvendig
Det er ikke nødvendig å ha tidligere modellerfaring for å jobbe i Asia, men alt hjelper. Det anbefales at du har en viss forståelse for hvordan du jobber på settet med fotografer og stylister, og at du gjennomfører minst tre til fire prøvefotograferinger (eller litt lokalt arbeid i hjembyen din) før du prøver deg på det asiatiske markedet.

Agenturene betaler reisegodtgjørelse
Nesten alle byråer i Asia tilbyr å dekke kostnadene for flybillett og overnatting. Byrået forskutterer også kostnadene for komposittkort, nettstedsavgifter og litt lommepenger.

Byråene er villige til å forskuttere reisekostnadene for å hjelpe deg i gang, og det forventes at du betaler dem tilbake når du begynner å bestille jobber. Hvis du ikke tjener nok til å betale byrået, tar byrået tapet, og du slipper å betale tilbake fra egen lomme.

Byråer kan også tilby en modell en "garanti". Dette er et visst beløp som er garantert modellen, uavhengig av om de faktisk tjener dette beløpet eller ikke. Hvis en modell er populær blant byråets kunder eller blir en stor modell med gode referanser og erfaring fra markeder som New York, Paris og Milano, kan garantien ligge på mellom 20 000 og 30 000 dollar eller mer. Toppmodeller kan få garantier på over 150 000 dollar bare for et to måneders opphold.

Foreldre kan reise med yngre modeller
Foreldre er velkomne til å reise sammen med en modell som reiser for første gang eller er under 18 år. Byråene er vant til dette, og det er aldri noe problem. Foreldrene står selv for reise- og oppholdsutgifter og kan velge om de vil være med bare noen uker eller for hele kontrakten.

Markedet er travelt hele året
Noen modellmarkeder er bare bra å reise til på en bestemt tid av året. Det asiatiske markedet kan imidlertid være travelt hele året. Sommermånedene har en tendens til å være de mest konkurranseutsatte, fordi det er så mange elever på videregående skole som reiser i denne perioden. Så hvis du kan reise på våren, høsten eller vinteren, kan du få flere modelljobber.

Kontrakter på to måneder
Vanligvis får modeller tilbud om en kontrakt på to måneder, men hvor lenge de faktisk blir værende, avhenger av hvor mange bookinger de får og hvordan kundene responderer på dem.

Hvordan få representasjon fra asiatiske byråer
Vi anbefaler ikke at du henvender deg til det asiatiske modellmarkedet på egen hånd eller med et godt "moderbyrå" i ryggen. Det er alltid best å ha et moderbyrå som representerer deg på internasjonale markeder. Et godt moderbyrå vet hvilke byråer som passer best for akkurat ditt utseende, og hvordan karrieren din skal planlegges og styres på lang sikt. Siden det også er juridiske dokumenter, reisevisum og andre kontrakter som må sjekkes, kan et erfarent moderbyrå være uvurderlig for å forstå hva alt dette innebærer.



March 02, 2023