Fleksible jobber for håpefulle modeller
Det er ofte lettere sagt enn gjort å betale regningene når man starter som modell. Det er uvanlig at en modell tjener mye penger i starten av karrieren, så det gjelder å være smart og oppfinnsom inntil man har skapt seg et navn. For mange modeller betyr det å skaffe seg en ekstrajobb. Trikset er å finne en jobb som ikke kommer i veien for modellambisjonene dine.

Det er hardt arbeid å komme i gang med modellkarrieren. Jobben kan være slitsom - arbeidstiden er uberegnelig, stedene skifter hele tiden og du må være klar til å dra på et øyeblikks varsel - så du må ha målet ditt i bakhodet og sørge for å finne en jobb som gjør det mulig for deg å forfølge drømmen din. Her er noen forslag til jobber du kan ta deg til du har skapt deg et navn.

Blogger/frilansskribent
Som frilansskribent kan du vanligvis jobbe på avstand hvis timeplanen din tillater det. Det gir deg også mulighet til å få utløp for lidenskapen din som modell og skrive om noe du elsker, dele kunnskap og personlige erfaringer og samtidig dekke en bransje du kjenner godt.

Sminkør
Hvis du er spesielt talentfull og brenner for sminkesiden av modellbransjen, kan du vurdere å jobbe deltid som make-up artist. Denne jobben gir deg fleksibilitet til å bestemme når du jobber, hvor du jobber og hvem du jobber med, men den virkelige fordelen er at du fortsatt er i modellbransjen. Du får verdifull erfaring og kontakter samtidig som du tjener nok penger til å dyrke din egentlige lidenskap.

Veileder
En av de beste overlevelsesjobbene for modeller er å være veileder, ifølge bloggeren Aaron Marcus, en profesjonell reklamemodell og coach med flere tiårs erfaring i bransjen. Dette er en deltidsjobb der du selv kan velge når du vil jobbe, og den er godt betalt. Hvis du får nok av disse undervisningsjobbene, kan du enkelt betale regningene dine og fortsatt ha tid til å være modell ved siden av. Utdanningskravene varierer fra stat til stat, så sjekk med det lokale skolesystemet for mer informasjon.

Midlertidig arbeid
I store modellbyer som New York og Los Angeles finnes det en rekke vikarbyråer, og noen av dem har til og med spesialisert seg på underholdningsbransjen. De fleste vikarbyråene tilbyr kontorjobber med lite stress, der du kan melde deg på auditions, visninger og bookinger.  

Treningstrener
Å jobbe som personlig trener kan være en morsom og fleksibel måte å tjene penger og holde seg i form på. Du vil sannsynligvis møte mange interessante mennesker, og hvem vet? Det kan til og med føre til at du får muligheten til å jobbe som fitnessmodell.

Jobbe i reklamebransjen
Bedrifter er alltid på utkikk etter utadvendte og attraktive eventmedarbeidere, merkevareambassadører og produktdemonstranter. Den ene dagen kan du jobbe på en stor konsert, og den neste dagen kan du være vertskap for et cocktailparty på et fancy hotell.

Slike jobber utlyses ofte på nettsteder som Craigslist, men for å være sikker på at du jobber for seriøse selskaper i trygge omgivelser, er det alltid best å samarbeide med et profesjonelt promoteringsselskap (et godt selskap er Vantage Advertising). Disse jobbene er som regel godt betalt, og du har alltid muligheten til å takke ja eller nei til jobben du blir tilbudt.



February 02, 2023