12 tips for å sende modellbilder til modellbyråer
Siden de fleste håpefulle modeller ikke bor i de store modellmarkedene som New York, Los Angeles, Paris, London, Milano eller Tokyo, der de kan delta på en go-see eller åpen casting, må de sende bildene sine per post, e-post eller via et nettbasert rekrutteringsbyrå. Enten du er en ny modell som nettopp har begynt, eller en erfaren modell som ønsker å utvide representasjonen din til større markeder, vil disse tolv tipsene hjelpe deg med å få bildene dine riktige første gang, samt forbedre sjansene dine for å signere med et byrå og bli ansatt for modelljobber.

01
av 12 tips
Enkle bilder er best
Hvis du akkurat har begynt som modell, er enkle bilder alt du trenger. Byråene forventer ikke at du har profesjonelle bilder fra en velutviklet portefølje. Faktisk kan det til og med være en fordel å ikke ha profesjonelle bilder, ettersom byråene ønsker å se den ekte deg.

Gode agenter og rekrutterere vil se på deg som et blankt lerret og tenke på hvordan de kan forme utseendet ditt slik at det passer til det de og kundene deres er ute etter. Hvis du sender inn profesjonelle bilder eller bilder der du poserer mer eller mindre som en karakter, risikerer du å låse deg til et bestemt utseende.

02
av 12
Ikke bruk for mye sminke
Agenter og rekrutterere vil se ditt virkelige jeg, så det er viktig å holde sminken på et minimum. Tenk på ansiktet ditt som en modell. Litt foundation, concealer, rouge, mascara og lipgloss er alt du trenger. Mannlige modeller trenger vanligvis ikke sminke seg, men litt bronzer er akseptabelt så lenge det ikke er synlig. Hvis du har en tendens til å være fet i ansiktet, kan du bruke et gjennomskinnelig pudder for å fjerne glansen.

03
av 12
Enkle, smakfulle klær
Et par enkle, velsittende jeans og en T-skjorte er perfekt til bildene dine.

Agenter og rekrutterere er interessert i deg og dine kroppsproporsjoner, ikke klærne du har på deg. Gå aldri kledd i festantrekk, smoking, ballkjoler eller bryllupsantrekk. Ha aldri på deg klær som kan oppfattes som for seksuelle eller provoserende, for eksempel skjorter som er ekstremt utringede og jeans som går langt ned på hoftene.

04
av 12
Inkluder et hodebilde og et kroppsbilde
Du bør som et minimum sende inn et hodebilde og et kroppsbilde. En tommelfingerregel er å velge de beste bildene som viser de beste trekkene dine. Ta gjerne med et par bilder der du smiler, og et par bilder der du er i nøytralt humør.

Sørg for å ta med både venstre og høyre side av ansiktet, siden alle har en "god side" som tar seg bedre ut på bilder. I tillegg bør du sende kroppsprofiler der du ikke er skjult av gjenstander rundt deg, heller ikke møbler eller landskap som trær eller steiner.

05
av 12
Velg en enkel frisyre
Agenter og rekrutterere ønsker å se lengden og tilstanden til håret ditt, så det er viktig å holde det enkelt og pent.

Sørg for at håret ditt er i god stand. Hvis du trenger å klippe, farge eller trimme håret, bør du ta kontakt med frisøren eller fargehandleren før du tar bilder.

Hvis du har langt hår, bør du ta bilder med håret løst og tilbaketrukket.

06
av 12
Ta med et bilde i badedrakt
Hvis du føler deg komfortabel i badedrakt, er det alltid en god idé å ta med bilder av deg i badedrakt eller bikini. Begrens positurene når du har på deg badedrakt, da bildene fort kan gå fra elegante til smakløse med noen uheldige positurer.

07
av 12
Send aldri inn nakenbilder (eller antydende bilder)
Kort sagt, agenter og rekrutterere vil aldri se deg naken. Selv ikke bilder som antyder nakenhet er noe å anbefale. Hvis du har et flott bilde av deg selv, men det viser mye mage (og under), bør du ikke sende det.

08
av 12
Bare deg på bildene
Sørg for at du er den eneste personen på bildene du sender. Agenter og rekrutterere vil se deg, og bare deg. Du må være et ubeskrevet blad som de kan pynte opp og male over for å fortelle en historie og selge et produkt eller en tjeneste.

Du vil ikke at bildene dine skal fortelle en historie. Send aldri inn bilder av deg og vennene dine som drikker i baren, spiller biljard eller fester i Las Vegas. Spar disse bildene til sosiale medier.

09
av 12
Ikke bruk pels
Vennligst ikke bruk pels av noe slag på bildene dine. Det gjelder også kunstpels, som kan være vanskelig å skille fra ekte pels. Mange agenter synes bruken av pels i motebransjen er sjokkerende. Dessuten er det ikke noe "ungt og friskt" over en pels, som er det utseendet agentene er ute etter hos nye modeller. Selv middelaldrende modeller må se unge og friske ut for sin aldersgruppe.

10
av 12
Ingen fancy klær eller sminke til barn
Mote- og reklamebyråer i store markeder som New York, Los Angeles, Paris, Milano og Tokyo vil se ekte barn. De vil ikke ha Barbie-dukker eller bilder fra skjønnhetskonkurranser.

For å få barnebilder til å se ekte ut, må du sørge for at bildene viser rene ansikter, uten sminke, kjoler eller dresser med sløyfe og hårpynt. På samme måte er ansikter som er dekket av mat søte for besteforeldre, men aldri for agenter.

Du kan bruke smarttelefonen til å ta et bilde av barnet ditt på den lokale lekeplassen eller på grillfesten i hagen. Sannsynligvis har du allerede et modellverdig bilde i smarttelefonen din.

11
av 12
Ta med alle kontaktopplysningene dine
Det har hendt mange ganger at jeg har vært interessert i en modell og ikke har kunnet kontakte vedkommende fordi han eller hun har glemt å oppgi kontaktinformasjonen sin.

Hvis du sender bildene dine i posten, må du sørge for å skrive fullt navn, hjemby, e-postadresse og telefonnummer dag og kveld på baksiden av hvert bilde. Bildene kan skilles fra konvoluttene de legges i, så det er ikke nok å legge ved en lapp på bildene.

For å spare tid og sikre at speiderne får med seg alle opplysningene dine, kan du skrive ut klistremerker hjemme med kontaktinformasjonen din og feste ett på hvert bilde. Det finnes en rekke nettbutikker hvor du kan få laget billige klistremerker hvis du ikke føler deg komfortabel med å lage dem selv. Ikke vær for fancy med klistremerkene, det er viktig at de er synlige for speiderne. Velg en hvit bakgrunn og en svart skrift som er lett å lese.

12
av 12
Inkluder statistikken din
Statistikken er de viktigste målene og dataene dine. Kvinner bør alltid oppgi alder, høyde, bryst-, midje- og hoftemål. Menn bør oppgi alder, høyde, bryst- og midjemål, jakkemål og bukselengde. Noter også eventuelle kjennetegn, for eksempel fregner, føflekker eller synlige tatoveringer.

Førsteinntrykket er viktig
I modellbransjen betyr bildene dine alt, og førsteinntrykket er minst like viktig.

Modellbyråene mottar tusenvis av bilder hver uke, og agentene bestemmer seg for om de vil representere deg eller ikke i løpet av sekunder. Derfor er det viktig at du alltid ser best mulig (og riktig) ut, selv på enkle bilder. Du bør også inkludere all den statistiske informasjonen agentene trenger for å representere deg. Du må ikke bli avvist bare fordi du har glemt å oppgi kontaktinformasjonen din, slik at de ikke kan få tak i deg.



January 26, 2023