8 magasiner alle modeller bør studere
En av de største feilene aspirerende modeller gjør, er at de ikke er forberedt. Noen førstegangsmodeller møter opp til en avtale etter en natt med festing, uvitende om hvor fysisk og mentalt krevende en fotoshoot kan være.

Andre glemmer å ta med porteføljen sin, legger igjen modellutstyret hjemme eller tar seg ikke bryet med å undersøke byrået eller kunden de skal jobbe for. Det verste av alt er at de ikke aner hva de skal gjøre når de står foran et kamera. Denne skjødesløse holdningen kan få deg til å fremstå som uprofesjonell, umotivert og dermed umulig å ansette.

For å være forberedt er det bare å sørge for å få en god natts søvn og sjekke at du har alt du trenger. Det er også viktig å gjøre hjemmeleksen din - fordyp deg i modellverdenen og lær av erfarne, vellykkede modeller.

La deg veilede av magasinene
Den enkleste og morsomste måten å lære å bli modell på er å bruke tid på favorittmotebladene dine. Når du blar gjennom disse bladene, som er selve motebibelen, kan du studere modellene og observere hvordan de har posisjonert seg. Lær positurene deres utenat og øv deg på dem, og lær deg å etterligne ulike følelser.

Bli kjent med designerne og fotografene, og noter navnene på modellene. Som en øvelse kan du rive ut sider med favorittbildene dine og øve deg på det du ser. Fortsett å øve til du har perfeksjonert følelsen, posituren og uttrykket. Snart vil du føle deg trygg nok til å posere foran et kamera.

Hold deg unna såkalte motemagasiner, som ikke inneholder annet enn kjendiser. De er interessante å lese, men hvis du virkelig vil at researchen skal lønne seg, bør du holde deg til seriøse moteblader som bruker ekte modeller. De beste motemagasinene å lære av trenger sjelden å vises til noen som er interessert i modellyrket.

01
av 08
Vogue-magasinet
Hvis du skulle velge modeller fra bare ett magasin, ville det vært Vogue. Vogue er uten tvil verdens mest innflytelsesrike motemagasin og har satt motestandarder i over hundre år. Vogue er verdens mest solgte motemagasin, med utgaver over hele verden, som italienske Vogue og britiske Vogue.

02
av 08
Magasinet Elle
Med 44 utgaver over hele verden er Elle en uunnværlig motepublikasjon. Det gir et sterkt, energisk og spennende inntrykk og dekker alle de nyeste trendene rett fra catwalken i New York, London, Milano og Paris.

03
av 08
Harper's Bazaar
Amerikas fremste motemagasin har stil, stilsikkerhet, raffinement og er provoserende. Harper's Bazaar presenterer de nyeste trendene, designerne, visningene og motearrangementene. Disse arrangementene spenner fra casual til couture (haute couture). Husk å sjekke ut den digitale versjonen for eksklusive modellintervjuer, videoer bak kulissene og forhåndsvisninger av redaksjonelle artikler, forsidebilder og mye mer.

04
av 08
W Magazine
Dette populære (og av og til kontroversielle) magasinet presenterer hvem, hva, hvor, når og hvorfor innen stil og mote over hele verden. Det som virkelig skiller W fra andre magasiner, er de store, blanke sidene som gir deg plass på første rad til de hotteste modellene, designerne og motebegivenhetene fra hele verden.

05
av 08
Magasinet L'Officiel
Dette internasjonale, eksklusive mote- og livsstilsmagasinet har eksistert i over 90 år. Det byr på det ypperste innen fransk eleganse, couture-talenter og fascinerende redaksjonelt stoff. L'Officiel er basert i Paris og utgis i over 20 land, blant annet Italia, Russland, Kina, Singapore, Brasil og Aserbajdsjan.

06
av 08
Magasinet Jalouse
Jalouse er den nye gutten i klassen, men det betyr ikke at du skal undervurdere kraften. Det er søsterpublikasjonen til det enormt populære L'Officiel, og tilbyr et mer banebrytende, gritty og edgy syn på mote enn noen av de andre.

07
av 08
GQ-magasinet
GQ Style ble lansert i 2005 og er et dynamisk, mangfoldig og fremtidsrettet motemagasin for menn. Det utgis bare to ganger i året, men det er vel verdt å vente på. Hvis du er av den utålmodige typen, kan du alltids surfe på nettet for å få din dose motegallerier, videoer og artikler.

08
av 08
L'Officiel Hommes
Dette halvårlige magasinet, som er tilpasset L'Officiel, handler om mote og gjør en god jobb med å presentere sesongens trender. Magasinet er laget av en stylist, ikke en journalist, og har blitt en av verdens ledende autoriteter på herremote.
January 12, 2023