13 uunnværlige ting for en profesjonell modell

Som profesjonell modell er det viktig at du alltid er godt forberedt når du går på en avtale, audition eller visning.

En god modell er en forberedt modell. Forestill deg hvor bra du vil se ut når du kan si til kunden: "Ikke vær redd, jeg har dette med meg!". Kunden og modellagentene vil elske deg, og du vil bli booket igjen og igjen. Her er de grunnleggende tingene du bør ha i modellvesken eller -kofferten din:

01
fra 13
Boken din (modellportefølje)
Fagfolk i bransjen bruker begrepet "book" om modellporteføljen din. Så når noen spør etter boken din, er det den de spør etter.

Ta alltid med boken din på visninger, intervjuer og bookinger, selv om du allerede har fått jobben. Boken skal KUN inneholde bilder og visittkort, ikke kontaktark, negativer, notater eller annet søppel. Boken skal være ryddig og oversiktlig, ikke et sammensurium av ting.

Hvis du ikke har en bok ennå, er det også greit. Ta noen gode øyeblikksbilder og sørg for at du har kopier som du kan gi til oppdragsgiveren eller agenten. Glem ikke å skrive kontaktinformasjonen din på baksiden av hvert bilde, i tilfelle bildene kommer bort fra den øvrige informasjonen.

02
fra 13
Sminkesett eller paletter
Kvinnelige modeller bør alltid ha et grunnleggende sminkesett eller en palett med foundation eller BB-krem, concealer, blusher, bronzer, gjennomsiktig pudder, øyenskygge, liner og maskara.

Mannlige modeller trenger ikke alt det som kvinner trenger, men de bør også ha en god concealer, bronzer og gjennomskinnelig pudder. Mannlige modeller kan også trenge en touch-up fra tid til annen.

03
fra 13
Hudfarget og svart undertøy
Kvinner bør ha et utvalg av undertøy i modellbagen, for eksempel en vanlig og en push-up-bh, en stroppeløs bh, en hel body, truser, string, gutteundertøy, strømper og sokker. I tilfelle kunden ønsker at du skal bruke undertøyet deres, bør du ha med deg truseinnlegg. Det er høflig å bruke truseinnlegg hvis du bruker plagg som ikke er dine egne. Husk også å ha med deg andre feminine hygieneprodukter til enhver tid.

Mannlige modeller bør ha med seg et utvalg av undertøy, for eksempel ensfargede boxershorts, boxershorts og truser som sitter godt på kroppen. Menn bør også ha med seg rene hvite og svarte t-skjorter og tanktopper.

04
fra 13
Flate sko, joggesko og høye hæler
I vesken bør du ha et lite utvalg av flate sko og joggesko i ulike høyder. Ofte vet du på forhånd hva slags jobb du skal på, og da kan du spørre agenten eller bookeren din om hva slags sko du bør ta med deg, slik at du slipper å slepe rundt på tunge sko. Det er imidlertid svært viktig for modeller som reiser til asiatiske land å ta med seg et godt utvalg av sko. Det kan være vanskelig å finne sko i amerikanske eller europeiske størrelser, ettersom de fleste asiater bruker mindre skostørrelser enn amerikanere og europeere.

05
fra 13
Hårspray, hårgelé og andre produkter
Børste, kam, hårklemmer, hårspenner, hårstrikk, hårspray, gelé og andre hårprodukter er svært viktig for vesken din.

Hvis du har en frisyre som egner seg for hårforlengelser, bør du også ha med deg noen clip-in hårforlengelser. Tenk deg hvor flott det ville være om du kunne forandre håret ditt fra kort til langt på bare noen få minutter! Kundene dine vil bli imponert!

06
fra 13
Deodorant og kroppspleieprodukter
Deodorant, fuktighetskrem, sminkefjerner, håndsprit, tannbørste, munnvann, tanntråd og mintpastiller er et absolutt must i en modellveske. Men ikke tyggegummi. Tyggegummi på jobb eller casting kan oppfattes som usmakelig.

07
fra 13
Lite sysett
Et lite sysett med nål, tråd, ekstra knapper, knappenåler og dobbeltsidig tape kan være en livredder når det trengs.

08
fra 13
Sunn snacks og vann på flaske
Planlegg alltid med at en casting, fotografering, fitting eller booking kan ta mye lenger tid enn planlagt. Prøv å la være å jobbe når du er sulten; dessuten er det ingen som vil jobbe med en sulten og gretten modell. Sørg for å ta med vann eller juice på flaske og sunn snacks. Maten bør ikke lukte vondt, være klissete eller kreve mange redskaper. Frukt i skiver, yoghurt og nøtter kan være det perfekte mellommåltidet til neste måltid.

Husk at en profesjonell modell aldri spiser i kundens klær! Hvis du absolutt må spise eller drikke i kundens klær, må du sørge for at de er dekket til med et håndkle eller noe annet som beskytter dem.

09
fra 13
Lader til mobiltelefoner
Vi vet at du tenker på mobiltelefonen din, men ikke glem å ta med deg laderen eller ha en ekstra lader i vesken som du alltid har tilgjengelig. Husk å sette mobilen på lydløs eller slå den av når du jobber.

10
fra 13
Kart eller mobiltelefon med GPS
Planlegg alltid ruten din og hvor du skal være på forhånd. En mobiltelefon med GPS (Google Maps) eller et bykart er uunnværlig. Med dagens teknologi er det ingen unnskyldning hvis du kommer for sent fordi du ikke fant ut hvor du skulle til casting eller booking.

11
fra 13
Notisblokk, penn og papir
Sannsynligvis skriver du inn notater og annen informasjon direkte på mobilen eller nettbrettet, men noen ganger trenger du bare penn og papir. Det er lurt å alltid ha med seg en liten notisblokk og en penn.

12
fra 13
Fakturaer
Når du gjør en bestilling hos en kunde, må du ta med deg fakturaene slik at kunden kan signere dem. Uten en signert kvittering som dokumenterer tiden du har jobbet, kan det hende at du ikke får betalt. Modellbyrået ditt vil sørge for at du har kvitteringer eller annen dokumentasjon på arbeidet ditt.

13
fra 13
Noe som holder deg på tå hev
Under en casting eller booking går det ofte mye tid med å vente på at fotografene skal sette opp lysene, at sminkøren skal bli ferdig med de andre modellene og så videre. Sørg derfor for å ta med deg noe som holder deg sysselsatt, slik at du ikke bare står og kjeder deg. Å lytte til musikk, spille et spill eller lese en bok på mobilen eller nettbrettet er en fin måte å få tiden til å gå på.

Å være forberedt på det uventede er det som utgjør forskjellen mellom en amatør og en profesjonell modell. Husk at det ikke alltid er den peneste eller mest attraktive modellen som får jobben, men den mest profesjonelle og best forberedte. Modellbyråer og oppdragsgivere ønsker å jobbe med modeller som tar karrieren på alvor, og en måte å vise at du gjør det på, er å alltid være forberedt.
December 22, 2022