Vinnerne av "America's Next Top Model
Siden lanseringen i 2003 har Tyra Banks' "America's Next Top Model" gjort dusinvis av ungdommer i tjueårene (og noen få gutter) til erfarne modeller. Her er vinnerne av hver sesong av modellkonkurransen og hva de har gjort etter at de vant.

01
av 23
Syklus 1: Adrianne Curry
Adrianne Curry (født 6. august 1982) var den aller første vinneren av "America's Next Top Model", og har siden blitt en av de mest kjente og feirede av alle "Top Models".

Den rebelske modellen har gått på catwalken for designere som Jamie Pressly og Ed Hardy. Hun har også vært modell for en rekke magasiner, vært med i Playboy, figurert på flere "Sexiest Women"-lister og medvirket i TV-reklamer.

Curry medvirket i gameshows og ble også realitystjerne i "The Surreal Life" (der hun møtte sin tidligere ektemann, Chris Knight fra "The Brady Bunch") og "My Fair Brady" (som dokumenterte deres liv sammen). Hun og Knight skilte seg 19. august 2011. Hun driver livsstilsbloggen Curry-osity.

02
av 23
Syklus to: Yoanna House
Etter å ha vunnet Cycle Two har Yoanna House (født 9. april 1980) opptrådt i magasiner som Jane, posert for Sue Wong og annonsert for Declare Yourself-kampanjen.

House ble programleder for moteshowet "The Look for Less" i 2005, der hun erstattet Elisabeth Hasselbeck. Året etter ble hun CW-nettverkets ansikt utad og medvirket i reklamer og nettannonser for det nystartede nettverket. I 2008 var hun programleder for realityserien "Queen Bees", som forsøkte å reformere uskikkelige jenter. Hun var også programleder for webserien "Fashion Gone Local" og ble ansatt som underholdningskorrespondent for IMG Speakers.

03
av 23
Syklus tre: Eva Pigford
Eva Marcille (født Eva Pigford 30. oktober 1984) var guttejenta i syklus 3. Etter å ha vunnet "Top Model" var hun på forsiden av magasiner som Brides Noir og Women's Health and Fitness, og hun var også modell for selskaper som CoverGirl, DKNY og Samsung.

Eva Marcille har vært programleder for "My Model Looks Better Than Your Model" på BET og "Hair Battle Spectacular" på Oxygen.

Som skuespiller har Eva Marcille medvirket i en rekke musikkvideoer og TV-filmer, vært gjest i TV-serier som "Everybody Hates Chris" og mottatt nominasjoner for sin rolle som Tyra Hamilton i serien "The Young and the Restless". Hun medvirket i 12 episoder av "House of Payne" fra 2007 til 2011.

04
av 23
Syklus fire: Naima Mora
Cycle Four-modellen Naima Mora (født 1. mars 1984) ble modell for magasinene CoverGirl, Christopher Deane, Walmart, Elle Girl, Elle og IN Touch.

Som skuespiller har Naima Mora medvirket i "Veronica Mars" og den uavhengige filmen "Sarbanes-Oxley".

Naima Mora er også sanger og er for tiden medlem av gruppen Galaxy of Tar, som ga ut singelen "Volatile Glass" i 2010.

05
av 23
Syklus fem : Nicole Linkletter
Selv om personligheten hennes ikke lyste opp i syklus fem av "Top Model", imponerte Nicole Linkletter (født 27. februar 1985) dommerne. Siden hun vant CoverGirl-kontrakten, har Nicole Linkletter også vært modell for selskaper som Secret deodorant, Milk Boutique, So Low og Christian Audigier's Crystal Rock, opptrådt i magasiner som People, Jewel, Us Weekly og Girlfriend, gått en rekke catwalk-show og vært på forsiden av Cleo Singapore, Urban Singapore, Marie Claire Malaysia og More.

Nicole Linkletter har også vært dommer i Miss USA, castet for TV og medvirket i The Tyra Banks Show.

06
av 23
Syklus seks: Danielle Evans
Selv om Danielle "Dani" Evans (født 7. juni 1985) var flau over sin sørstatsdialekt, vant hun den sjette syklusen av "Top Model". Siden den gang har hun vært modell for CoverGirl (hun er en av få "Top Model"-vinnere som har fått fornyet kontrakten med CoverGirl), Ford, Pastry og Victoria's Secret. Hun har vært talsperson for Akademiks og gått på catwalken for designere som Michael Knight, Zang Toi, Baby Phat Style Salon og Jenni Kayne. Hun har medvirket i Essence, ELLE, InTouch, Seventeen (m.fl.) og Sports Illustrateds badetøynummer. Hun har skrevet boken "The Skinny on Getting In" om hvordan man slår gjennom som modell.

Dani Evans har medvirket i BETs "Rip the Runway" og i sesong fem-finalen av "Project Runway".

07
av 23
Syklus sju: CariDee English
CariDee English (født 22. mai 1985) skapte bekymring blant "Top Model"-dommerne på grunn av sin overdrevne personlighet og tendens til å handle og snakke impulsivt. Etter å ha vunnet den syvende runden har English vært modell for selskaper som JC Penney, Johnny P. Shoes og Matrix Professional Colors, samt designerne Aubrey O'Day og Christian Siriano. Hun har vært omtalt i magasiner som Seventeen, Social Life, Healthy Living og Runway, og har gått for Yotam Soloman, Carlos Campos, Renee Larc og Jordi Scott.

CariDee English har vært medprogramleder for MTVs "Scarred" og Oxygens "Pretty Wicked" og har medvirket i kortfilmer og tv-serier. Hun er talsperson for National Psoriasis Foundation.

08
av 23
Syklus åtte : Jaslene Gonzalez
Den puertoricanskfødte amerikanske modellen Jaslene Gonzalez (født 29. mai 1986) prøvde seg i syklus sju av "Top Model" før hun kom tilbake og vant syklus åtte. Siden da har hun opptrådt i dusinvis av magasiner, blant annet New York Post, US Weekly, In Touch Weekly, Vibe Vixen, Seventeen, Latina og ZooZoom Magazine. Hun har vært modell for merker som Garnier Nutrisse, Southpole, Kett Cosmetics og Marianne Stores, og har gått for en rekke moteuker og designere som Elda De La Rosa, James De Colon, Nora Del Busto og Soledad Designs.

Jaslene Gonzales har vært med i BETs "Rip the Runway" og i finalen i flere sesonger av "Project Runway". Hun har medvirket i talkshowene "Live With Regis and Kelly", "106 & Park", "TRL" og "The View" og har hatt flere mindre roller som skuespiller på film og tv.

09
av 23
Syklus ni: Saleisha Stowers
Saleisha Stowers (født 20. januar 1986) dominerte "Top Model"-rullebanen, men måtte kjempe med sitt kommersielle utseende for å vinne syklus ni. Etter at hun vant, har hun vært modell for selskaper som CoverGirl, Dereon, Apple Bottoms, Baby Phat og Macy's, opptrådt i magasiner som Seventeen, InTouch Weekly, OK!, Modern Bride og Essence og gått for Bill Blass, Safilo by Carson Kressley, Billabong, Beach Bunny Swimwear og Lana Fuchs.

Saleisha Stowers har medvirket i flere episoder av "The Tyra Banks Show" og i episoder av TV-serier som blant annet "All My Children", "Days of Our Lives" og "Caged".

10
av 23
Syklus 10: Whitney Thompson
Under syklus 10 av "Top Model" ble Whitney Thompson (født 26. september 1987) kritisert for sin "tropisme", men hun overvant dette og vant sesongen. Siden den gang har "plus-size-modellen" Thompson gått på catwalken for CoverGirl, Fashion Bug, Saks Fifth Avenue, Torrid, Target, Panache og Forever 21. Hun har opptrådt i magasiner som Seventeen, Plus Model Magazine og Jacksonville Magazine.

Hun har vært ambassadør for National Eating Disorders Association og har også en videoblogg på YouTube.

11
av 23
Syklus 11: McKey Sullivan
Brittany 'McKey' Sullivan (født 9. september 1988) var en av stjernene i syklus 11. Hun fikk fire go-sees, til tross for at hun ble diskvalifisert fordi hun kom for sent. Siden hun vant Top Model, har Sullivan vært modell for CoverGirl, WalMart, Forever 21, Rendezvous, Myer and Crabtree og Evelyn. Hun har opptrådt i magasiner som Seventeen, Nylon og Marie Claire og har gått for EиD by Eva and Delia, Mada van Gaans, Ready to Fish by Ilja Visse, G-Star og Mr. Jays kleskolleksjon Attitude.

McKey Sullivan ble av magasinet People kåret til en av de vakreste personene i 2009.

12
av 23
Syklus 12: Teyona Anderson
Teyona 'Asia' Anderson (født 1988) ble hyllet for sin allsidighet i Cycle 12-konkurransen. Siden hun vant, har hun vært modell for CoverGirl, gått på over 30 show i Sør-Afrika og figurert i magasiner som Seventeen, Destiny, Edgars Club, Soul og Glamour (Sør-Afrika).

13
av 23
Syklus tretten: Nicole Fox
Med sine 1,70 m var Nicole Fox (født 6. mars 1991) den høyeste av de "petite" modellene i syklus 13. Siden hun vant Top Model, har Fox vært modell for CoverGirl, Spirit Hoods, Heritage 1981, House of Harlow 1960 og Steve Madden. Hun har vært omtalt i magasiner som Seventeen, Illiterate, More og OK! og medvirket i Dr. Peppers "Avengers"-reklame som Stan Lees assistent.

Som skuespiller har Nicole Fox medvirket i såpeoperaen "The Bold and the Beautiful" og har andre film- og TV-roller der hun spiller seg selv.

14
av 23
Syklus 14: Krista White
Siden hun vant Top Model, har Krista White (født 19. desember 1984) vært modell for CoverGirl og designerne Betsey Johnson og Sergio Guadarramo. Hun har opptrådt i magasiner som Seventeen og gått catwalk for New York-designeren Nicole Miller.

Krista White har vært med i BETs Rip The Runway og er motedirektør for magasinet Deluxe Version.

15
av 23
Syklus femten: Ann Ward
Ann Ward (født 20. april 1991) er 1,80 meter høy. Top Model-dommerne ble imponert over høyden hennes og den ekstremt smale midjen. Siden hun vant Top Model, har Ann Ward figurert i magasiner som Vogue Italia, Beauty In Vogue og Velvet, og hun har gått for Alex London og Vivienne Westwood.

16
av 23
Syklus 16: Brittani Kline
Brittani 'Autumn' Kline (født 19. mai 1991) huskes for sine rasende konfrontasjoner med andre modeller og juryen under Cycle 16. Siden den gang har Kline opptrådt i magasiner som Vogue Italia, Trendy Magazine (Colombia) og Rouge Magazine (Kina) og vært modell for United Colors of Benetton før hun forlot modellbyrået IMG Models og modellkarrieren for å vende tilbake til Pennsylvania og studere ved universitetet.

17
av 23
Syklus 17: Lisa D'Amato
I en alder av 30 år var Lisa D'Amato (født 22. oktober 1981) kanskje den eldste "America's Next Top Model"-stjernen i syklus 17 - og mange seere mente kanskje at Angelea Preston (som plutselig ble diskvalifisert fra konkurransen) burde ha vunnet - men det hindret ikke D'Amato i å ta tittelen.

Lisa D'Amato hadde allerede deltatt i den femte syklusen av "America's Next Top Model".

Lisa D'Amato har vært modell for Black Chandelier, Clementyne, DaftBird, Shoshanna Lonstein, Ford Fusion, Gap, Target og Old Navy, og hun har opptrådt i magasiner som Swindle, Lemonade, Elle Girl, Permission og Vogue Italia.

Lisa D'Amato har også satset på en musikalsk karriere. Sangen hennes "Can't Touch It!" var med i HBO-serien Entourage. Debutalbumet hennes, "La Puchinetta", ble utgitt i 2009, og hennes andre album, "Flippin' The Bird", kom ut i september 2011. Hun har delt scene med LMFAO, Hyper Crush, Andre Legacy, Mickey Avalon, Ultraviolet Sound, Electric Valentine og The Beach Boys. Hun har en podcast som kan strømmes på nettstedet hennes.

18
av 23
Syklus 18: Sophie Sumner
Sophie Sumner ble den første ikke-amerikaneren som vant "America's Next Top Model". Den 21 år gamle modellen fra Oxford i England hadde allerede kommet på andreplass i syklus 5 av "Britain & Ireland's Next Top Model" før hun vant syklus 18 av den amerikanske versjonen, med tittelen "British Invasion".

Sophie Sumner har vært med i Vogue Italia og er modell for CoverGirl.

Hun har medvirket i "Cocktail" og TV-serien "Taking New York" og har vært programleder for Marie Claires "Hello Style" og "Love Match".

19
av 23
Syklus 19: Laura James
Laura James (født 18. november 1990), vinneren av syklus 19 av "Top Model", sesongen med universitetstema, kommer fra en showbiz-familie. Faren, John James, spilte i "Dynasty", og moren, skuespillerinnen Denise Coward, var Miss World-finalist for Australia i 1978.

Etter konkurransen var hun modell for Nine West og Smashbox Cosmetics.

Viktigst av alt er at Laura har fått en rekke roller etter seieren, med flere film- og TV-prosjekter i produksjon eller ferdigstilt bare i 2018: "Paper Bullets", "The Wolf", "Axcellerator", "American Woman" og "The Young and the Restless".

20
av 23
Syklus 20: Jourdan Miller
Jourdan Miller (født 6. oktober 1993) vant syklus 20, den første "Boys vs. Girls"-syklusen av "Top Model". Hun fikk oppleve bransjens opp- og nedturer; etter det store året etter at hun vant programmet, ble hun begjært konkurs tidlig i 2016.

Hun har medvirket i magasinene Nylon, Cleo (Malaysia), Vogue Taiwan, SYN, Swiss Made, Ellements, Kode, Cake og Ugly og vært modell for Guess.

På BTV har hun medvirket i "Best Week Ever" og "OK!TV".  

21
av 23
Syklus 21: Keith Carlos
Den første mannlige vinneren av "Top Model", Keith Carlos (født 19. desember 1987), hadde en kort periode i NFL som wide receiver før han begynte i modellkonkurransen.

Han har spilt i TV-seriene "The Bold and the Beautiful" og "Like Family".

22
av 23
Syklus 22: Nyle DiMarco
Syklus 22 av "Top Model" var den siste som ble sendt på CW, og høydebegrensningen ble fjernet. Førstepremien gikk til Nyle DiMarco (født 8. mai 1989), programmets første døve deltaker og vinner.

I tillegg til modelljobben har han en rekke film- og TV-roller, blant annet i "This Close", "Difficult People" og "Switched at Birth".

23
av 23
Syklus 23: India Gants
"Top Model" gikk tilbake til et rent kvinnelig format for syklus 23 og sin første sesong på VH1. Vinneren av denne konkurransen er India Gants (født 11. juni 1996).

Hun er entusiastisk når det gjelder mange aspekter av showbiz-bransjen, fra modellvirksomhet til utforsking av en skokolleksjon og drømmen om å bli musikkprodusent/DJ, som hun sa til magasinet Billboard i 2017.
December 15, 2022