De 13 beste bruktbutikkene i Paris for å finne vintagemote
Samling av de beste adressene å kjenne til for å gjøre gode kjøp i hovedstaden når du liker vintagemote.

Hvilke bruktbutikker bør du kjenne til i Paris? Fordi vintagemote-adressene blomstrer raskere og raskere etter hvert som bruktmarkedet vokser og ikke lenger (i det hele tatt) er forbeholdt samlere av vakre plagg, er det ikke alltid lett å vite hvor du skal gå for å finne plagget eller tilbehøret som vil utgjøre hele forskjellen, spesielt i lysets by. Så uansett om du er på jakt etter den sjeldne perlen eller bare en bedre måte å kjøpe klær på, har vi her en samling av adresser i Paris som, som en praktisk guide, vil hjelpe alle som fortsatt leter etter det rette stedet å finne vakre skatter.

Sparsommelighetsbutikker hvor du finner den beste vintagemoten i Paris

Nuovo
Blant de mest fremtredende bruktbutikkene i Paris er Nuovo definitivt øverst på listen. Påvirket av kvinnene i livet sitt, fra bestemoren til de siste venninnene sine, åpnet grunnleggeren Lisa Lingenti denne vakre butikken med en idé om mote som smaker av 1990- og 2000-tallets ekstravaganse. Hun har spesialisert seg på Galliano-årene hos Dior og Tom Ford hos Gucci, og velger ut og tilbyr kundene sine like mange sjeldne designerplagg som fancy klær. Den unge generasjonen er allerede erobret, som toppen Jill Kortleve, Tina Kunakey eller Paola Locatelli. Sistnevnte har tatt i bruk en vendbar nettingkjole med trykk fra deres nylig avdukede kapsel. Denne kolleksjonen er laget i Frankrike av stoffer fra sovende lagre, og er i tråd med ønsket om å fremme en mer ansvarlig mote, men likevel rimelig, ved opprinnelsen til Nuovo.

Adresse: 130 rue de Turenne, 75003, Paris

Chez Snow Bunny
Hos Chez Snow Bunny teleporterer vi oss rett inn i 2000-tallets bling-bling-fantasi. Lavtsittende bukser, avlingstopper med trykk, platåsko og annet glitrende tilbehør - alt er der. Make-up-artisten Victoria Sapet, som driver butikken, tilbyr det perfekte utvalget for å prøve igjen den feminine og opprørende moten fra den tiden. Enten det er med små detaljer dynket i y2k-estetikken eller med et mer bevisst og påståelig kitsch-utseende, vil denne bruktbutikken appellere til alle de som mote er et spill for, som omgår dårlig smak med moro og ironiserer over det vakre så vel som klisjeene.

Adressen : 12 rue Dupetit-Thouars, 75003, Paris

Pristini Vintage
Det er like mange farger som trykk hos Pristini Vintage! I dette ultravitaminøse parisiske utstillingslokalet som ligger ikke langt fra Canal Saint-Martin, venter et fint utvalg av brukte plagg på deg. Disse plaggene, som er nøye utvalgt og består av edle materialer som silke, lær og bomull, vises også frem i hovedstadens fire hjørner under popup-arrangementer og andre arrangementer dedikert til vintagemote. Det siste i rekken? 7ème ciel på Printemps Haussmann.

Adresse: 13 Rue de l'hôpital Saint Louis, 75010, Paris.

Ultra Violet
Gjenbruksbutikken Ultra Violet ligger i en frisørsalong i 11. arrondissement i Paris, og fungerer som en tidsmaskin tilbake til 90-tallet. Blant de vakreste plaggene du kan finne, er topper i netting, andre med sebraprint, et metallisk Mugler-skjørt og vintage Prada-pumps... Hvert enkelt plagg er nøye utvalgt av Lorraine Grangette, stylist og daglig leder i butikken, for sin 90-tallskarakter.

Adresse: 5 rue Saint-Maur, 75011, Paris

Charly's Garments
Dette er referansen innen unisex streetwear. Denne parisiske bruktbutikken ble grunnlagt av Charly Ferrante i september 2021, og er full av collegegensere, Trucker-hatter og teddyjakker, ofte kalt varsity-jakker. Men du finner også en hel haug med t-skjorter med slagord, vintagestrikk og andre plagg signert Coursaint, Burberry og Issey Miyake.

Adresse: 12 rue Dupetit-Thouars, 75003, Paris.

Lapin Boutique
Floriencia, som elsker sekstitallet og er tidligere engelsklærer, grunnla Lapin Boutique i 2011 i Buenos Aires, hvor hun opprinnelig kommer fra ("kanin" var et av de første franske ordene hun lærte seg). Målet hennes var å finne antrekk som kunne gjenopplive estetikken fra den nye bølgen og de franske filmene fra 60- og 70-tallet som hun elsker. Da hun kom til Frankrike, der hun drømte om å bo, bygde hun gradvis opp et nettverk, multipliserte popup-butikkene og åpnet deretter en fysisk butikk i hjertet av hovedstaden. Der utviklet hun sin lidenskap for trykk, farger og ikoniske merker fra den tiden, som Courrèges. Men hun lar også andre plagg finne en ny eier, enten det er en kjole fra 1940-tallet eller baguettevesker fra 2000-tallet.

Adresse: 9 rue Oberkampf, 75011, Paris

Compil Store
Compil Store oppsto ut fra et ønske om å finne et alternativ til masseproduksjon, og tilbyr brukt mote, hovedsakelig sportsklær, som tar mer hensyn til miljøet. Grunnleggerne Alexis og Shahineze tar del i det yrende vintagemarkedet gjennom et utvalg av plagg som de har funnet i alle hjørner av Frankrike og til og med Europa. Plusset? De driver et upcycling-verksted i bruktbutikken for å reparere og fornye noen av plaggene som er litt for utdaterte.

Adresse: 34 rue Notre Dame de Nazareth, 75003, Paris.

Sapeur Vintage
Sapeur Vintage ble grunnlagt i 2019 av Jérémie og Loah og startet som en omreisende bruktbutikk på nettet. Butikken, som nå ligger i rue du Caire i Paris sentrum, tilbyr et utvalg av streetwear-plagg, fra t-skjorter med silketrykk og hettegensere med logo til basketballtrøyer, baggy jeans og racingjakker. Noen av merkene du kan støte på? Blant annet Nike, Lacoste, Ralph Lauren og Carhartt. Hver helg arrangerer butikksjefene dessuten events som viser frem en håndfull unge designere.

Adresse: 42 rue du Caire, 75002, Paris.

Palace Callas
Palace Callas er en butikk som spesialiserer seg på vintage- og arkivklær og ligger et steinkast fra Hôtel de Ville de Paris. Men først og fremst er det en familiehistorie mellom den unge Alyx Karlier, moren og bestemoren. Alle tre deler kjærligheten til mote og de store designerne som preget deres tid. Fra de ustrukturerte Comme des Garçons-plaggene til de små Jean Paul Gaultier-nettetoppene og de ikoniske Chanel-gullsmykkene - her finner du underverker.

Adresse: 16 rue du Pont Louis-Philippe, 75004, Paris

Gaijin Paris
Gaijin Paris er en parisisk bruktbutikk som blander vintagemote med japansk kultur, og er det perfekte stedet for å finne genderfluid, avantgarde og samtidig svært tidløse bruktplagg. Plaggene er nøye utvalgt og satt sammen av Chahine og Thomas, butikkens grunnleggere, og består av en kuratering av viktige 1980-tallsdesignere som Yohji Yamamoto, Rei Kawakubo fra Comme des Garçons, Issey Miyake, Kenzo og mange andre mindre kjente.

Adresse: 20 rue du Pont aux Choux, 75003, Paris

Relique
For Clara Victorya, en innholdsskaper som mestrer 70-tallsestetikken, virket det som et opplagt valg å åpne en vintagebutikk. Og det var i hjertet av Paris, i rue Notre-Dame de Nazareth, at prosjektet Relique ble født. Denne vilt dekorerte butikken er adoptert av fasjonable jenter, deriblant sangerinnen Louane, og tar oss rett tilbake til yéyé-årene og innflytelsen fra denne episke epoken når det gjelder mote, men også musikk, film ... Her finner du både ultrafargede, tvinnede strikkeplagg og rockete t-skjorter, bukser med gingham-trykk og skinnjakker som har eldet perfekt. Det finnes til og med et hjørne som minner om besteforeldrenes teselskaper og søndagsloppemarkeder, og som er dedikert til herlig kitschete, gammeldags servise.

Adresse: 1 rue Notre-Dame de Nazareth, 75003, Paris.

Retro Paris
125 m2 med vintagemote. Dette er hva Retro Paris har tilbudt siden 2020. Denne bruktbutikken med avslappet atmosfære ligger i hovedstadens 2. distrikt, og her finner du Levi's-jeans, flanellskjorter og t-skjorter med trykk. Til 90-tallets spilleliste vandrer vi rundt i det store lokalet på jakt etter det viktigste til garderoben eller mer streetwear-aktige plagg. Alt til overkommelige priser.

Adresse: 20 rue de Turbigo, 75002, Paris.

Mademoiselle Pimp
Retning Saint Ouen for den siste bruktbutikken på denne listen er ikke uttømmende. Bak navnet Mademoiselle Pimp skjuler det seg Léa, som er lidenskapelig opptatt av suvenirer, mote og sjeldne gjenstander. Som barn gikk hun i antikvitetsbutikker og på loppemarkeder, der moren hadde en butikk. Hun oppdaget kunsten å jakte, enten det var i Paris eller på reiser, på klær eller tilbehør, store merker eller enkle favoritter. Med denne erfaringen i bagasjen lanserte hun Mademoiselle Pimp og åpnet dørene til de vakreste vintageplaggene hun har samlet gjennom årene.

Adresse: 21 rue Paul Bert, 93400, Saint Oue.


March 21, 2023