Haider Ackermann er ikke til å stoppe.
Hypen rundt den franske designeren fortsetter å vokse.

Haider Ackermann er på alles lepper akkurat nå. Mannen som oppdaget mote i en alder av tretten år takket være Yves Saint Laurents arbeid, dro til Belgia i 1994 for å studere motedesign ved Academy of Fine Arts i Antwerpen, før han jobbet sammen med John Galliano. Han skapte sitt eget merke i 2001 under ledelse av Raf Simons, og ble deretter betrodd den kunstneriske ledelsen av huset Berluti fra 2016 til 2018. I dag ser designeren som nettopp avduket en kolleksjon i samarbeid med Fila ut til å være på alle fronter.

Favorittdesigner av Timothée Chalamet:
Hvis Timothée Chalamet kunne sverge til en designer, ville det sannsynligvis være Haider Ackermann. Det er bare å ta en nærmere titt på hans looks på den røde løperen for bedre å forstå Haider Ackermanns rolle i moteutviklingen til skuespilleren fra "Bones and All". Timothée Chalamet er i ferd med å bli et ekte moteikon i kraft av absolutt skarpe utseende, og den franske designeren er ikke for ingenting: allerede i 2018 valgte han en svart dress helt i enkelhet, sublimert med detaljer kuttet ut på jakken.

Siden den gang sverger han til kreasjonene sine, fra den perlemorsfargede dressen som består av en jakke med belte og sammenrullede bukser som han hadde på seg i Venezia i 2019, til den dristige røde haltertoppen som han valgte i år på Mostra eller det silkeaktige elektriske blå ensemblet på premieren på "The King" i Australia. Paret, som har blitt venner, har til og med laget en hettegenser til prosjektet "Silent Soldier", som kjemper for afghanske kvinners rettigheter.

Haider Ackermann skal designe den neste haute couture-kolleksjonen til Jean Paul Gaultier.
Kunngjøringen ble gjort i september i fjor. Etter Chitose Abe, Lotta Volkova, Y/Project og Olivier Rousteing er det Haider Ackermanns tur til å tilføre sitt DNA til garderoben til modens enfant terrible. Designeren er utnevnt som den nye gjesten som skal signere den nye haute couture-kolleksjonen til Jean Paul Gaultier. I årenes løp har designeren utmerket seg med sine kreasjoner som spiller på kontraster, er påvirket av kulturelle forskjeller og blander kleskoder med både elegante og strukturerte snitt. Haider Ackermann vil avduke sin kolleksjon for Jean Paul Gaultier i januar 2023, under Haute Couture Fashion Week. Vi gleder oss til å se resultatet!

Et samarbeid med Fila
Det siste kuppet til Haider Ackermann skjedde da et publikum bestående av fem stjerner samlet seg i Manchester for å overvære presentasjonen av kolleksjonen han har laget i samarbeid med Fila. Denne kapselen, like uventet som den er interessant, blander de estetiske sportsklærkodene til det italienske merket med den franske designerens signatureleganse. På catwalken var fargene lyse og plaggene en hyllest til den unge generasjonen.

Hva har Haider Ackermann i vente for oss fremover? Det vil tiden vise, men designeren ser ut til å være på god vei til å fortsette å glede oss, både på den røde løperen og gjennom sine samarbeidsprosjekter.
January 03, 2023