Claudia Lavender er Riccardo Tiscis nye kvinnelige Burberry-modell.
Alles øyne var rettet mot London i dag, da Riccardo Tisci
gjorde sin Burberry-debut. Selv om det er klærne og tilbehøret som vil ha størst innvirkning på selskapet, er det også andre aspekter som vil bidra til å forstå Tiscis nye visjon for huset. Et av de viktigste? Mannekengene.

I spissen for den siste delen gjorde den britiske modellen sin første store catwalkopptreden og debuterte med en helt ny blond hårfarge. Frem til nå hadde hun vært en klassisk engelsk brunette.

"Jeg var litt nervøs for forandringen, men jeg har alltid hatt lyst til å prøve blondt", sa hun til Vogue før showet og etter hårfargeskiftet. "Josh Woods team var fantastisk - de fikk meg virkelig til å føle meg komfortabel med det. Jeg elsker fargen, den ser så naturlig og frisk ut at jeg kanskje kommer til å beholde den!".

Claudia ble oppdaget av morens byrå, Scouting Firm, da hun flyttet til London, og har siden signert kontrakt med Next, som er hennes første jobb. "Det hele begynte da jeg møtte Adam Hindle, castingdirektøren. Han var så hyggelig, og vi kom veldig godt overens. Vi snakket om det jeg hadde gjort tidligere og om showene jeg hadde vært med på, og han ga meg litt informasjon om Burberry-showet og hvordan det kom til å ta form", forklarer hun.

Kort tid etter fulgte et møte med Tisci. "Han stilte meg noen spørsmål om meg selv, og det hjalp meg definitivt med å slappe av og bryte spenningen før de ba om å få se gangen min."

At Lavender havnet i rampelyset skyldtes delvis at hun var på linje med Hindle og Tiscis nye Burberry-kvinne, men som hun forklarer, var det også agentene og påvirkningen hun fikk før visningen som førte til det.

"Jeg tror alle er nervøse - spesielt siden dette showet er så stort, føler alle presset om å gjøre det bra. Men det er også veldig spennende. Jeg prøver bare å ikke tenke på det og konsentrere meg om andre ting... (som lunsj!)," sier hun. (som lunsj!)", ler hun.

Hvis Lavender falt for modellyrket, er det tydeligvis et yrke hun nå ønsker å fortsette med, med et profesjonelt forhold til Burberry i tankene.

"Jeg elsker Burberry som merkevare (og det jeg har sett av den nye retningen deres), så forhåpentligvis vil dette føre til at jeg får jobbe mer med dem. Jeg hadde egentlig ingen forventninger. Så jeg bare nyter galskapen i det hele og følger agentene mine."

Hennes tilnærming til det å være modell og komme inn i moteverdenen er å holde hodet kaldt. "Jeg prøver å se positivt på alt - man høster som man sår", sier hun entusiastisk. "Jeg er så heldig at jeg alltid har hatt gode mennesker rundt meg som har veiledet meg i riktig retning, og jeg tror gode råd er uvurderlige."
November 17, 2022