Modellering som en ekspert: de beste modellpositurene

Hvis du vil bli en vellykket modell, må du vite hvordan du poserer som en. Posering er alfa og omega i modellyrket, men det er ikke alltid så enkelt som det ser ut til.

Hvordan du skal posere, avhenger av hvilken kategori du jobber i. High fashion-, reklame-, fitness-, undertøy-, glamour- og alternative modeller har alle ulike poseringer de kan bruke for å få det perfekte bildet.

Her får du tips og råd om de beste modellpositurene.

Modellpositur
Har du noen gang sett en toppmodell som går slentrende? Uavhengig av hvilken kategori de er modeller i, har vellykkede modeller en god holdning og streber etter å forbedre den gjennom øvelser som hjelper dem å balansere kroppen. Mange modeller trener på å gå oppreist ved å balansere en bok på hodet.

For å stå oppreist som en modell skal du fokusere på å skyve skuldrene bakover og forestille deg at det går en snor fra hodet og opp mot taket. Det krever mye øvelse, men etter hvert bør det å stå oppreist bli en vane.

Posering for reklame
Fotografering til reklame- og reklamebilder er som regel mer avslappet og naturlig. Reklamemerker henvender seg vanligvis til vanlige mennesker, noe som gjenspeiles i positurene med en avslappet holdning og et muntert, sympatisk ansiktsuttrykk.

Reklamepositurer er enkle og sofistikerte for å fremheve klærne, tilbehøret eller produktene det reklameres for. Positurene er ikke overdrevne eller overdrevent kunstneriske.

Vær oppmerksom på ansiktsuttrykk, hårets plassering og god holdning. Typiske reklamepositurer er hender på hoftene, armene i kors, en lett knebøy eller til og med sittende. Positurene er vanligvis behagelige å holde.

For reklamemodeller er hovedmålet å presentere klærne i riktig lys, noe som innebærer at de ikke er krøllete. Modeller må også ha et avslappet og ofte smilende ansikt. Alle med skuespillerbakgrunn vil ha glede av ulike følelser.

Hvis du vil øve deg på å være kommersiell modell, kan du sette opp et kamera eller be en fotograf om å ta helkroppsbilder av deg. Se gjennom bildene for å sikre at klærne kommer godt frem. Varemerker er ikke ute etter perfeksjon, men etter noen de kan identifisere seg med og som publikum føler seg knyttet til.

Posering i treningssammenheng
Treningsmodeller må posere på en annen måte enn kommersielle modeller, ettersom de modellerer for et helt annet publikum.

Fitness- og kroppsmodeller poserer for å vise klær eller utstyr som er relatert til trening eller aktivitet. De må altså posere for å vise at de er atletiske. Dette inkluderer vanligvis kondisjonsøvelser som løping, vektløfting, øvelser som sykling eller huk, eller å spenne muskler for å vise definisjon.

Fotoseanser for fitnessmodeller finner vanligvis sted på steder der vi trener regelmessig, for eksempel på treningssenteret eller utendørs. Actionbilder er en annen viktig posering.

Følelser er ikke viktig i fitnessposering, da det handler mer om å følge en treningsøkt eller vise besluttsomhet og utholdenhet.

Poseringer i motebransjen
Avansert mote krever langt mer kunstferdighet i poseringene. I haute couture er det ikke like viktig å vise frem klærne, det handler mer om å skape et iøynefallende og dristig bilde.

I high fashion-fotografering ser man sjelden at modellene smiler. I stedet har de en tendens til å ha sterk øyekontakt eller virke mystiske og utilnærmelige.

Positurene er ikke naturlige og er som regel ubehagelige å holde. En langstrakt nakke er en populær positur, i likhet med lange ben og uvanlige stillinger.

Inspirasjon finner du i magasiner som Vogue og Harper's Bazaar, som jevnlig inneholder annonser fra luksusmerker som Chanel, Dolce & Gabbana og Dior.

Poseringer for mannlige modeller
Poseringene til mannlige modeller skiller seg fra kvinners på mange måter. I haute couture fremstilles menn vanligvis som avslappede, men selvsikre. I alt fra dresser til parfymer ser man menn som ser intenst inn i kameraet eller snur seg bort fra det for å gi et sterkt, sensuelt og ofte profesjonelt og kostbart inntrykk.

Man ser ofte menn som knytter knappene på dressjakken eller justerer mansjettknappene.


Bør man smile på et bilde?
Hodebilder er nærbilder av ansiktet. De er gode å ha med i porteføljen din, da de viser potensielle arbeidsgivere hvor fleksibel du er som modell.

Hvis du er interessert i haute couture-bransjen, bør du ta bilder med et mer seriøst ansiktsuttrykk, ettersom haute couture-modeller vanligvis ikke smiler i reklame. Reklamemodeller kan bli bedt om å ha flere ansiktsuttrykk i beredskap. Disse inkluderer smil og latter, men også mer alvorlige ansiktsuttrykk. Det er en god idé for kommende reklamemodeller å ta et kurs eller to i skuespill for å forstå hvordan ansiktsuttrykkene fungerer.

Modeller bør bestrebe seg på å se bra ut med alle typer ansiktsuttrykk, da dette vil gi dem flere jobbmuligheter. Øv deg både foran speilet og foran kameraet for å lære deg å uttrykke deg godt med ansiktstrekkene dine.

Hvordan posere som nybegynnermodell?
Profesjonelle modeller har lang erfaring og vet hvordan de skal posere. Nybegynnere må øve seg til de forstår kroppen sin og vet hvordan de ser best ut foran kameraet.

Kvinner må tenke på hvordan de kan se høye ut, hvordan de kan forlenge beina og skape en flatterende overkropp, og hvordan de kan sørge for at hakene ser markerte og definerte ut på bildene. Menn må tenke på hvordan de kan se naturlige og selvsikre ut, samtidig som produktene kommer til sin rett.

Profilbilder er minst like viktige. Mange av oss er ikke klar over hvordan vi ser ut fra siden, siden det er en vinkel vi ikke ser i speilet. Øv deg på å ta bilder fra denne posisjonen, slik at du kan danne deg et bilde av kroppsformen din. Tenk på midjen din, høyden din, haken din, anklene dine ... Stikker albuene ut? Er ryggen krum? Står du oppreist? Er det noen skjemmende folder i klærne på grunn av holdningen din? Objektivet finner alle feil og gjør dem ofte verre. Så øv deg til du vet nøyaktig hvordan hver eneste del av kroppen din ser ut, uansett vinkel.

De beste modellpositurene er ofte de enkleste og mest elegante. En velprøvd klassiker for jeansreklame er for eksempel den oppreiste posituren med tommelen gjennom beltestroppene. Les ulike magasiner for å få ideer til fotografering, poseringer og ansiktsuttrykk.


April 20, 2023