De 5 viktigste plaggene en kvinne alltid bør ha - Ermanno Scervino
Ermanno Scervino har svart på Vogues moteundersøkelse.

I over tjue år har Ermanno Scervino skapt og ødelagt mote med sine kreasjoner som leker med kontraster. Sporty innslag møter couture-detaljer, maskuline linjer står i kontrast til signaturens overdådighet ... Med andre ord en mote som er helt i takt med tiden, med en rød tråd som mer enn noen gang er femstjerners knowhow. Møt Ermanno Scervino.

Ermanno Scervinos moteintervju med Vogue.

Vogue. Hva var den viktigste inspirasjonen for denne høst-vinterkolleksjonen?
Ermanno Scervino. "Skjønnhet og femininitet er alltid min viktigste inspirasjonskilde. Jeg forestilte meg en moderne kvinne slik jeg ønsker å se henne i de ulike øyeblikkene i hverdagen.

Hva slags forhold har du til mote?
Jeg har ikke bare et forhold til mote, det er en del av livsstilen min. Jeg har alltid levd, ønsket og tatt del i denne verdenen som ikke bare består av "klær", men av estetikk, kultur, samfunn, design og raffinement.

Hva er ditt første moteminne?
Jeg var 12 år gammel da jeg snek meg med søsteren min inn på kino, forbudt for de under 14 år, fascinert av denne verdenen, denne estetikken. Jeg husker tydelig det øyeblikket da jeg så Elizabeth Taylors undertøy/skjørt i "Butterfield 8" og tenkte "dette skal jeg gjøre".

Og det beste i karrieren din?
På Blades i London, da jeg ble bedt om å fylle en veldig viktig rolle. Det var min første virkelige bragd som designer.

Hvordan har bakgrunnen din påvirket den kreative tilnærmingen din?
Det er den kreative tilnærmingen min som har styrt karrieren min, ikke omvendt. Jeg har vært så heldig å få samarbeide med store talenter, noe som har gjort det mulig for meg å uttrykke meg betingelsesløst. Kreativitet er et element som jeg omdanner til tekstiler, draperinger og silhuetter. Jeg tar alltid utgangspunkt i en kvinnes visjon, ikke et enkelt plagg. Mote handler ikke bare om å følge den, det handler om å skape den.

Hvordan har Ermanno Scervinos identitet utviklet seg siden starten?
Vi jobber uten nostalgi, fortiden må være en kilde til kunnskap og kulturelle referanser, men den må ikke bli en begrensning. Jeg prøver å projisere visjonen min inn i fremtiden uten å miste de estetiske referansene mine, kontrastene mellom sport og couture, og mellom eksponert undertøy og maskuline volumer. Vi har skapt et varemerke som kombinerer teknologi og håndverk. Takket være denne tilnærmingen klarer vi å få selv et komplekst og sofistikert stoff som blonder til å se moderne ut.

Hvilken rolle spiller arv og kunnskap i designene deres?
Grunnleggende, så grunnleggende at det nesten blir en hindring for den tiden moten krever. Skredderkunsten krever spesiell oppmerksomhet på detaljer og må per definisjon være kompleks å reprodusere. Helt fra starten av har vi omgitt oss med verksteder på høyeste nivå og tatt dem inn i huset. Jeg jobber tett med prototypverkstedene våre, og vi har viet mye plass til arkivene våre. Det er ikke tilfeldig at vi valgte Firenze som hovedkvarter, for det er et sentrum for små bedrifter med stort håndverkskunnskap. Se bare på investeringene som alle motegigantene i dag gjør i de florentinske distriktene.

Hvilke fem plagg bør en kvinne alltid ha i garderoben?

Et par stiletthæler
Et par underbukser
En hvit bluse
Et svart skjørt under kneet
En frakk som er for stor

Hva betyr det å ha stil i dag?
Det er ikke nok å vite hvordan man kler seg, det er noe som kommer fra hodet. Stil krever en kultur, en holdning, en utdannelse og gester...

Hva mener du er forskjellen på den italienske og den franske kvinnens stil?
Det er ingen forskjeller. Vi lever i dag i et multikulturelt samfunn der stilen må kultiveres og være internasjonal. Vi har muligheten til å velge hvem vi vil være.

Ditt moteikon?
Jeg har alltid ment at det er kvinnen som tolker klærne hun har på seg. Jeg har beundret mange kvinner på min stilistiske reise, og alle har alltid hatt en sterk personlighet.

Hvilke råd vil du gi til en ung designer?
Å være designer er komplekst, det er et kall. Jeg vil råde deg til aldri å slutte å studere, for kultur er det grunnleggende grunnlaget for en kreativ prosess. Det er viktig å kjenne til kunst, historie, design og kulturell utvikling. Det er også viktig å kjenne til kjolens struktur og stoffenes egenskaper. Å være designer handler ikke bare om å være kreativ, men også om å ha kunnskap til å sette ideer ut i livet.

Hva kan vi ønske Ermanno Scervino?
At han ikke mister identiteten til produktet sitt. Dessverre blir kommunikasjon mer og mer viktigere enn kvaliteten på utførelsen. Den digitale verden har tatt kundene bort fra luksuskulturen, men heldigvis ser jeg en tilbakevending til det bevisste forbruket, til gleden ved den menneskelige relasjonen som skapes i butikkene."

De 5 essentielle stykker tøj, en kvinde altid bør have - Ermanno Scervino

March 07, 2023