"Gå tilbage og tage et skridt fremad," Gucci lancerer vintage konceptbutik
Gucci lancerer sin egen konceptbutik, Vault. Denne online platform vil indeholde et udvalg af Guccis bedste vintagestykker samt udvalgte kollektioner fra unge brands. BOF Editor-in-Chief Tim Blanks talte med Alessandro Michele om den nye konceptbutik online. Du kan finde de mest interessante uddrag af interviewet i vores artikel.

Vault oversættes til "sikker" eller "tilflugtssted". "Det er sådan et 'gravid' ord," siger Alessandro Michele entusiastisk i et interview med Tim Blanks. "Det kan være alt, du kender, livmoderen for alt." "En online krypt af smukke ting," kalder han denne virtuelle wunderkammer.

Vault, der åbner i dag, beskrives af Gucci som "en tidsmaskine, et arkiv, et bibliotek, et laboratorium og et mødested." Det er også den seneste manifestation af Micheles passion for eksperimenter. Han har gjort det under hele pandemien, udforsket alternativer til modeshows, der blev aflyst på grund af COVID-19.

"Jeg er besat," siger han. "Jeg beskæftiger mig stadig hver dag med ideen om nutiden, fortiden og den perfekte fremtid. Gå tilbage og tage et skridt fremad. Jeg ved ikke, jeg føler altid noget imellem."

I en samtale med BOF-redaktøren indrømmer Michele, at han virkelig gerne vil "have en dejlig middag eller måske bare drikke en kop kaffe" med Federico Fellini og Anna Magnani. "Og det ville måske have været rart at være til fest i Firenze på Lorenzo il Magnificos tid. Bare for at se, hvordan en smuk fest var. Jeg er ret sikker på, at det var en ægte film, og vi gik glip af den."

Vault Gucci pop-up rum i Piazza Sempione i Milano
Med Vault rejser man gennem tiden med Guccis vintagebeklædning og tilbehørsafdeling fra det første århundrede. "Mutantrelikvier," siger Michele.

"Jeg samler smukke mode-relikvier fra fortiden, og jeg tænkte, 'Hvorfor kan vi ikke dele dem på platformen?' Dette år markerer Guccis 100-års jubilæum, og det er tid til at vise alle, hvor vidunderligt det ville være at give de gamle ting, der er de smukkeste, et andet, tredje og mere liv."

Vintage platformens genstande jages overalt, fra auktionshuse til italienske bedstemødres skabe, der aldrig smed noget væk. "Det er ret interessant, fordi Gucci ikke rigtig arbejdede med kollektioner, med ideen om, at de skulle ændre alt. De var besatte af smukke stykker tøj, tørklæder, læderfrakker, skjorter, tanken om, at et stykke tøj er som en taske, du kan beholde for evigt.

"Og der var altid ideen om rejse, alle disse små ting, der ligner cruising, altid virkelig lette og sjove - noget usædvanligt, specielt og chic, fuld af design, dyr, farver... Gucci har altid forsøgt at fortælle historier gennem tøj."

"For et par måneder siden overvejede jeg, hvor forskellig Gucci er fra de franske lædervaremærker. Hermès og andre mærker føles som om de kom fra en stor monarki, luksuriøse, perfekte, som et palads. Du kunne ikke føle monarkiet i den italienske tradition. Lædervarerne var meget praktiske, mere menneskelige, mindre stive." "Gucci opfandt Jackie-tasken til en kvinde, der sandsynligvis rejste, sandsynligvis arbejdede. Jeg tror, de var meget engagerede i deres kunders menneskelighed. De tænkte: 'Hvordan kan vi hjælpe dem med at nyde livet på en meget enkel, smuk, men også sjov måde?'

Michele forfølger den samme lethed i Vault. Stykkerne restaureres af Gucci-håndværkere, men de bliver også "berørt" af designeren.

"Jeg har altid tænkt på at tilføje noget skørt oven på de gamle ting. I fortiden har folk været besatte af at tage gamle ting og give dem nyt liv med noget anderledes. Det er som når du går til Piazza Navona i Rom og ser en egyptisk obelisk midt i en barokplads og en springvand. Jeg ville gøre det samme."

Den anden del af Vault kaldes Samtaler. Det er i øjeblikket en platform for upcoming designere, hvoraf de fleste blev fremhævet af Michele under Gucci Fest online i slutningen af 2020. Ahluwalia, Shanel Campbell, Stefan Cooke, Cormio, Charles de Vilmorin, JORDANLUCA, YUEQI QI, Rave Review, Gui Rosa, Bianca Saunders, Collina Strada, Boramy Viguier, Rui Zhou: Navne med voksende troværdighed afspejler en af de mest opmuntrende udviklinger i modebranchen trods pandemien: opmærksomhed rettet mod den virkelige fremtid. "Dette er laboratoriedelen af Vault, der bekræfter modebranchens relevans gennem anerkendelse og salg af en ny generation af designere," understreger Tim Blanks.

"Denne platform, denne legeplads, viser, hvor relevant ideen er, især inden for mode, at fortid, nutid og den næste generation af designere er alle sammen om dette."

Michele siger, at han allerede tænkte på forskellige tilgange til mode, ikke kun shows og butikker, før pandemien. "Jeg følte, at vi var så fokuserede på at arbejde i samme retning, jeg prøvede at bevise, at mode havde mange, mange, mange måder at udtrykke sig på." Så kom Covid, Gucci Fest og Gus Van Sant (en digital mode- og filmfestival, hvis hovedattraktion var et samarbejde mellem Alessandro Michele og instruktør Gus Van Sant).

"Jeg fandt ud af, at du virkelig kan forbedre mode, du kan virkelig udvikle det meget let, fordi mode er som din ven, der kan danse, synge, læse, le, drikke. Du kan gøre en million ting med mode, fordi alt er forbundet med mode. Det er livet."
April 26, 2022